پژوهشگر ارشد این پژوهش، کینکیسیو ژنگ از دانشگاه طب سنتی چینی چنگدو در سیچوان، چین اظهار کرد: راهکارهای مبتنی بر رژیم غذایی میتوانند نقش مهمی در پیشگیری از مشکل وزوز مزمن گوش ایفا کنند و شواهد موجود نشان میدهد که مصرف بیشتر میوه و فیبر یا نوشیدن شیر و قهوه ممکن است از وزوز آزاردهنده و مداوم که میتواند افراد را به حواسپرتی و گیجی سوق دهد، جلوگیری کند.
از هر ۶ بزرگسال، یک نفر به وزوز گوش مبتلا است. اگرچه قرار گرفتن در معرض صدای بلند یکی از عوامل اصلی مشکلات شنوایی است، اما منبع ایجاد وزوز گوش هنوز ناشناخته باقی مانده و شامل طیفی از عوامل است.
آنان دادههای هشت تحقیق انجام شده قبلی را بررسی کردند که به ارتباط بین وزوز گوش و رژیم غذایی پرداخته بودند. این تحقیقات شامل بیش از ۳۰۰ هزار نفر بود و نتایج نشان داد که افزایش مصرف برخی غذاها میتواند خطر وزوز گوش را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد.
نتایج پژوهش کنونی منتشر شده در سایت هلث نشان داد که مصرف میوهها به میزان ۳۵ درصد، لبنیات ۱۷ درصد، کافئین ۱۰ درصد و فیبر ۹ درصد با کاهش وزوز گوش همراه است.
به گفته محققان، این غذاها ممکن است با تامین مواد مغذی خاصی که از سلامت شنوایی محافظت میکنند، بر خطر وزوز گوش تاثیر بگذارند، بهعنوان مثال، کافئین باعث ترشح هورمونهایی میشود که از اعصاب مرتبط با شنوایی محافظت میکنند. میوهها و فیبر سطح قند خون را حفظ و از التهاب بالقوه مضر جلوگیری کند.
پژوهشگران اظهار کردند که مکانیسمهای اصلی ممکن است شامل اثرات محافظتی این رژیمها بر رگهای خونی و اعصاب، خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی آنها باشد.
با این حال، آنان تاکید کردند که به دلیل کیفیت پایین شواهد موجود، باید این یافتهها را با احتیاط تفسیر کرد، همچنین هیچ مدرکی برای غذاهای دیگری مانند شکلات، سبزیجات، تخم مرغ، گوشت یا ماهی که ممکن است وزوز گوش را کاهش دهند، پیدا نشد.
البته نتایج بررسی شده در این پژوهش نشان نمیدهند که رابطهای بین واکنش متناسب با مقدار، بین این غذاها و وزوز گوش وجود دارد؛ به عبارت دیگر، مصرف زیاد میوه یا کافئین لزوما حفاظت بیشتری در برابر وزوز گوش ایجاد نمیکند.
نتایج این تحقیق در نشریه BMJ منتشرشده است.
انتهای پیام