سارا ساروخانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه روزهداری در سبک زندگی افراد تغییراتی مانند گرسنگی طولانیمدت، عدم مصرف داروهای خوراکی، تغییر ساعت خواب را ایجاد میکند، در این دوره افراد دیابتی ممکن است نوسانات قند خون بیشتری را تجربه کنند.
وی با بیان اینکه نوسانات قندی در افراد دیابتی به شکل افت قندهای مکرر یا افزایش قند صورت میگیرد، گفت: لازم است که افراد مبتلا به دیابت که تمایل به روزهداری دارند، پیش از روزهداری با پزشک مشورت کند و درصورتیکه شرایط جسمی و کنترل قند خون در افراد دیابتی مناسب باشد و از نظر پزشک مشکلی وجود نداشته باشد، این عزیزان میتوانند روزه بگیرند.
این کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه افراد دیابتی به هیچ وجه بدون مشورت با پزشک، روزه نگیرند، بیان کرد: روزهداری بدون تأیید پزشک برای دیابت میتواند چالشهای زیادی را به همراه داشته باشد و فرد دیابتی را در معرض برخی خطرات از جمله دیابتهای پیشرفته قرار دهد.
وی افزود: معمولاً درصورتیکه مدت ابتلا به دیابت در افراد بالاتر از ۱۰ سال باشد، روزهداری به آنان توصیه نمیشود؛ همچنین افرادی که افت قند را بهصورت روزانه یا چند مرتبه در هفته تجربه میکنند، ممکن است با روزه گرفتن، احتمال افت قند شوند و دفعات آن افزایش یابد.
ساروخانی با اشاره به عوارض دیابت بر روی قلب، عروق و کلیه تصریح کرد: افرادی که به واسطه دیابت دچار مشکلات قلبی و کلیوی شدند تحت هیچ شرایطی مجاز به روزهداری نیستند.
وی با بیان اینکه بزرگترین چالش افراد دیابتی افت قندها و قندهای بالای مکرر در طول روزهداری است، اظهار کرد: افراد دیابتی که با توصیه پزشک میتوانند فریضه روزهداری را به جای بیاورند باید نسبت به تغذیه خود توجه ویژه داشته باشند یکی از آن نکات این است که مقدار کالری دریافتی روزانه را بین وعده سحر و افطار و در صورت نیاز به یک یا دو میان وعده تقسیم کنند.
این کارشناس سلامت ادامه داد: برای دیابتیها میزان مصرف کربوهیدرات ۴۵ تا ۵۰ درصد و میزان مصرف پروتئین ۲۰ تا ۳۰ درصد و همچنین میزان مصرف چربی ۳۵ درصد مجاز است.
وی تصریح کرد: نانی که دیابتیها مصرف میکنند، باید تهیه شده از غلات کامل باشد و حتماً سبزی و سالاد بسیاری مصرف کنند. همچنین از مصرف غذاهای حاوی سطوح بالای اسید چرب مثل کرههای پرچرب، پیتزا، میان وعدههای سرخ شده در روغن زیاد امتناع کنند.
ساروخانی در پایان گفت: مصرف شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ برای افراد مبتلا به دیابتی که مجاز به روزهگیری هستند توصیه میشود چراکه مصرف این اقلام علاوه بر تأمین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامینهای گروه B به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
انتهای پیام