دکتر منصور روزدار در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: فشارخون میتواند زمینهساز بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی و عروق مغزی باشد و در مجموع میتواند به یک سیستم ساختاری بدن آسیب بزند. بنابراین پیشگیری و تشخیص به موقع بیماری فشارخون میتواند در پیشگیری از عوارض سایر بیماریها نیز موثر باشد.
وی با بیان این که با توجه به زندگی روزمره و کاهش فعالیتها و افزایش وزن و همچنین افزایش مصرف نمک و فستفودها و کلا تغییر سبک زندگی، انتظار میرود زمینه فشارخون از سنین پایین شروع شود، ادامه داد: قطعا با توجه به اینکه در گذشته فعالیت مردم بیشتر بود و حتی غذای سالم مصرف میکردند، افراد در سنین بالا دچار فشارخون میشدند اما امروزه با تغییراتی که به آن اشاره داشتم، سن مبتلا به فشارخون پایین آمده است و معمولا حتی در افرادی که در دهه دوم و سوم عمر خود هستند نیز این بیماری مشاهده میشود.
رئیس هیات پزشکی ورزشی خوزستان گفت: بنابراین در چنین افرادی توصیه میشود که با کاهش وزن، ورزش و غذای مناسب و همچنین مصرف میوهها و در صورت بروز فشارخون استفاده از داروهای مناسب، نگذارند فشارخون از حالت خفیف به حالت متوسط یا بدخیم برود. اگر فشارخون به حالت بدخیم برود، ممکن است باعث پارگی عروق مغزی و عوارض جبرانناپذیر دائمی شود.
او با تاکید بر این که ورزش میتواند از بیماری فشارخون پیشگیری کند، گفت: ورزش باعث میشود که وزن فرد همیشه در شرایط متعادل بماند، ضمن این که فعالیت ورزشی مستمر و به ویژه ورزشهای هوازی مستقیما بر سیستم قلبی عروقی تاثیر مثبت دارد.
روزدار خاطرنشان کرد: ورزش میزان چربیهای خون را به حالت استاندارد برمیگرداند و در ورزشهای هوازی نیز میزان چربیسوزی بدن افزایش پیدا میکند و از میزان چربیهای مضر بدن کاسته میشود. پس ورزش یک سیکل مثبت را در سیستم بیوشیمیایی و فیزیک بدن ایجاد میکند که زمینه را برای پیشگیری از بیماری فشارخون فراهم میکند.
انتهای پیام