صفیه احمدپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تغذیه مناسب در تمامی ادوار حائز اهمیت است اما اهمیت آن در دروان نوزادی و بلوغ دوچندان میشود زیراا تغذیه برای حمایت از بدن در هنگام رشد مهم است و استفاده از میوه و سبزی که مملو از مواد معدنی و ویتامینها هستند در طی دوران بلوغ توصیه میشود.
وی بیان کرد: در دوران بلوغ رشد عملکرد مغز را نیز داریم و در این راستا تغذیه میتواند نقش مؤثری در کیفیت هوش و سلامت مغز باشد. در این دوران طلایی، نوجوانان برای رشد عملکرد مغز نیاز به انرژی و مواد مغذی دارند و همچنین برای افزایش چگالی استخوان، نیازمند املاح از جمله کلسیم و فسفر هستند.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: افزایش قد یکی از مشخصههای رسیدن به سن بلوغ است در این راستا بدن نیازمند کلسیم، روی، ویتامین D و پروتئین است. آهن یکی از مواد مغذی ضروری در دوران بلوغ است چراکه آهن به رشد بدن کمک میکند و برای انرژی و تمرکز، سیستم ایمنی و تنظیم درجه حرارت بدن حیاتی است. متأسفانه یکی از اختلالاتی که کودکان و نوجوانان و همچنین زنان با آن مواجه هستند، فقر یا کمبود آهن است.
وی افزود: آهن به عنوان بخشی از گلبولهای قرمز خون برای انتقال اکسیژن به هر سلول از بدن ضروری است چراکه مواد مغذی است که بر عملکرد مغز، ایمنی بدن و سطح انرژی بدن مؤثر است. دختران ۱۴ تا ۱۸ ساله روزانه به ۱۵میلیگرم آهن و پسران در همان ردهسنی به ۱۱ میلیگرم آهن در روز نیاز دارند.
احمدپور با بیان اینکه پروتئین یکی دیگر از مواد مغذی است که بدن برای رشد حیاتی خود به آن نیاز دارد، گفت: پروتئینها مانند گوشت، مرغ، غذاهای دریایی، تخم مرغ، لوبیا، نخودفرنگی، سویا، آجیل و دانهها، کربوهیدراتها مانند نان تهیه شده از غلات کامل، برنج قهوهای، میوهها و سبزیجات در سن بلوغ توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه در خصوص مصرف کلسیم گفت: کلسیم به قوی و سالم ماندن استخوانها و دندانها کمک میکند همچنین در تسریع حرکت عضلات و عملکرد قلب و عروق ضروری است. چنانچه سلامت نوجوانان برای خانواده مهم باشد، باید نوجوانان خود را نسبت به مصرف برخی غذاها ازجمله فستفود، غذاهای فرآوری شده، غذاهایی با قندهای اضافه شده و غذاهای حاوی چربی ناسالم و غذاهای دارای نمک بیش از حد باشد.
انتهای پیام