همگام با پویش ملی تغذیه سالم؛

شیوه نگهداری و مصرف صحیح روغن غذایی

روغن غذایی یکی از اجزای ثابت آشپزی است که در تمامی خانه‌ها و برای پخت انواع غذاها از آن استفاده می‌شود. با توجه به بیماری‌های ناشی از مصرف روغن مطلبی از ساره موزه؛ کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز را در این رابطه می‌خوانیم.

روغن عضو جدا نشدنی آشپزخانه است و با توجه به افزایش شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی در جوامع امروزی، کمیت و کیفیت روغن مصرفی خانوار بسیار حائز اهمیت است.

در هرم غذایی، روغن از گروه متفرقه است که توصیه می‌شود در برنامه غذایی روزانه از این گروه کمتر استفاده شود. بهتر است روغن مصرفی خانوار از روغن‌های مایع گیاهی انتخاب و مصرف روغن‌های جامد، نیمه‌جامد و حیوانی به شدت محدود شود.

در این مطلب آموزشی با نکات خرید روغن مناسب، اصول نگهداری و مصرف صحیح روغن آشنا می‌شویم.

با انتخاب روغن مناسب، می‌توانید سلامتی خود و خانواده خود را تضمین کنید.

هنگام خرید روغن مناسب، به نکات زیر توجه کنید:

وجود علامت استاندارد بر روی بطری روغن را بررسی کنیم.

روغن‌هایی را انتخاب کنید که در فروشگاه از نور و حرارت دور بوده‌اند.

روغن‌هایی با چربی اشباع کم را در اولویت خرید خود قرار دهیم.

برای خرید روغن‌های نیمه جامد، از روغن‌هایی با چربی ترانس کم یا حتی صفر انتخاب کنیم.

اگر قصد سرخ کردن دارید، حتما روغن‌های مخصوص سرخ کردن که که در برابر حرارت مقاوم هستند را انتخاب کنیم.

برای پخت و پز، روغن‌های گیاهی حاوی امگا ۳ مانند کانولا را خریداری کنیم.

آگاهی از روش‌های صحیح نگهداری انواع روغن‌ها و چربی‌ها نیز به اندازه انتخاب روغن مناسب، حائز اهمیت است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم:

محیط خشک، خنک و دور از نور، بهترین انتخاب برای نگه‌داری روغن‌ها است.

روغن‌ها را حتما در ظرف‌ها دربسته نگه‌داری کنیم.

بهتر است روغن مصرفی را در ظروف شیشه‌ای تیره و کوچک نگه‌داری کنیم.

کره بسته‌بندی شده یک تا ۲ ماه در یخچال و ۹ ماه در فریزر قابل نگه‌داری است.  

مارگارین بسته‌بندی شده ۴ تا ۵ ماه در یخچال و یک سال در فریزر قابل نگه‌داری است.

کره بازشده حداکثر تا ۲ هفته و مارگارین باز شده حداکثر تا یک ماه در یخچال قابل نگه‌داری است.

در زمینه روغن‌ها و چربی‌ها، یکی از پر تکرارترین پرسش‌های عموم جامعه در خصوص شیوه صحیح دور ریختن پسماند روغن مصرفی است.

به هیچ عنوان روغن استفاده شده را از طریق سینک ظرفشویی بیرون نریزید؛ خطرناک‌ترین کار ممکن برای دفع روغن استفاده شده، ریختن آن داخل سینک است، زیرا این امر موجب گرفتگی در سیستم لوله‌کشی خانه، وارد شدن روغن به آب‌های زیرزمینی، آلوده کردن آن‌ها و آسیب به محیط زیست می‌شود.

این نکته مهم را در نظر داشته باشید که هرگز روغن استفاده شده را در سطل زباله رها نکنید و یا آن را در باغچه یا خاک نریزید.

بهترین روش برای دور ریختن پسماند روغن این است که صبر کنید تا کاملاً خنک شود، سپس آن را در بطری در بسته ریخته و بطری را در سطل زباله بیندازید و یا می ‌توانید روغن را پس از خنک شدن، منجمد کنید، در کیسه جداگانه بگذارید و در آن را محکم ببندید و کیسه را در سطل زباله بندازید.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403092820370
  • خبرنگار : 50976