آخرین درخواست یک شهید

منصور رئیسی در روز سوم عملیات محرم به عین‌خوش آمد و گفت من می‌خواهم بروم دوکوهه و بروم حمام و غسل شهادت بکنم. با وی به دوکوهه رفتم و در بازگشت مرتب از شهادت سخن می‌گفت که من امشب شهید می‌شوم و این آخرین غسل من برای شهادت است.

به گزارش ایسنا، شهید منصور رئیسی در مردادماه ۱۳۳۷ در آبادان به دنیا آمد. نام پدرش ناصر بود. تا مقطع دیپلم درس خواند. با شروع انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها و آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، جهت کمک کردن به مردم آبادان عازم جبهه‌های جنوب گشت و به خرمشهر رفت و مشغول فعالیت شد. سپس به کردستان رفت و بعد از چند ماه، به همراهی عده‌ای از رزمندگان به اهواز و سپس به جبهه دارخوین رفت.

منصور از نیروهای گردان مسلم بود. وی در خطوط دفاعی دارخوین عملیات نظامی را شروع کرد و در خط پدافندی شیر، آموخته‌های خود را تکمیل کرد.

وی در عملیات ثامن‌الائمه (ع)، طریق‌القدس، فتح‌المبین، تنگه چزابه، بیت‌المقدس و رمضان حضوری فعال داشت و برای یاری اسلام هرچه در توان داشت کوتاهی نمی‌کرد. وی فرماندهی گردان امام حسن (ع) از لشکر امام حسین (ع) را بر عهده داشت تا به معاونت فرماندهی تیپ رسید.

او در روز سوم عملیات محرم به عین‌خوش آمد و گفت من می‌خواهم بروم دوکوهه و بروم حمام و غسل شهادت بکنم. با وی به دوکوهه رفتم و در بازگشت مرتب از شهادت سخن می‌گفت که من امشب شهید می‌شوم و این آخرین غسل من برای شهادت است.

با او شوخی کردم و گفتم که: دست‌بردار مگه آدم قحطی است که تو را ببرند...گفت: نه شوخی نمی‌کنم، این بار نوبت منه. من می‌دانم این بار شهید می‌شوم ولی نگران مادرم هستم که خیلی او را دوست دارم؛ زیرا او بیش از هرکس به من وابسته است. طاقت دل‌شکسته‌اش را ندارم.

راستی منصور درست می‌گفت. زیرا از ۱۱ سالگی او را مادرش بزرگ و تربیت‌کرده بود. سپس منصور ادامه داد: او را به خدا می‌سپارم که حسبنا الله و نعم الوکیل. به عین خوش بازگشتیم و منصور به خط بازگشت و هنگام خداحافظی التماس دعا گفت؛ سلام مرا به فلان و فلان برسان.

منصور بازگشت و یکی دو ساعت از شب نگذشته بود که خبر مجروحیت او در سنگر فرماندهی، قلب همه را فرو ریخت. با شهید ردانی پور به بیمارستان رفتیم و سراغ منصور رئیسی از لشکر امام حسین (ع) را گرفتیم. یکی از پرستارها، ما را کنار تختی برد که چند دقیقه قبل بیمارش جان به جان‌آفرین تسلیم کرده بود.

منصور رئیسی در ۱۲ آبان ۱۳۶۱ در مرحله دوم عملیات محرم در دامنه ارتفاعات عین خوش به شهادت رسید و او در آخرین لحظه زندگی با فریاد یا مهدی یا مهدی (عج) اطرافیان را آگاه می‌سازد و به آن‌ها سفارش می‌کند که امام را تنها نگذارید.

منبع:

عشوریون، احمدرضا، اطلس لشکر ۱۴ امام حسین (ع) در دوران دفاع مقدس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۲، ص ۲۱۰

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403092115247
  • خبرنگار : 71451