به گزارش ایسنا، عصر سهشنبه و بر اثر انفجار دستگاههای ارتباطی پیجر در لبنان ۱۲ نفر شهید و حدود ۳۰۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. حزبالله لبنان با صدور بیانیهای، رژیم صهیونیستی را مسئول این حمله اعلام و تاکید کرد دشمن بهای این تجاوز جنایتکارانه را قطعا خواهد داد.
در همین راستا، رسانههای صهیونیستی نیز فاش کردند که نوع ماده منفجرهای که در دستگاهها جاسازی شده بود، PETN بوده که یکی از قویترین مواد منفجره شناختهشده در جهان است. این ماده حساس به گرما و اصطکاک است که دلیل انفجار آن را توضیح میدهد.
با وجود شهادت و مصدومیت غیرنظامیان بیشمار، نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» در مطلب تحلیلی روز چهارشنبه خود، ضمن یاد کردن از اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی بهعنوان «عملیاتی موفقیت آمیز که توانمندی فنی اسرائیل را به رخ کشید» به نقل از تحلیلگران گزارش کرد که این حمله، فاقد هرگونه «هدف راهبردی» است.
توازن نظامی در مرزها تغییر نمیکند
«پاتریک کینگزلی»، گزارشگر ارشد نیویورکتایمز که مقیم سرزمینهای اشغالی است، در ادامه گزارش خود نوشت: «این حمله توازن نظامی در امتداد مرز اسرائیل (شمال فلسطین اشغالی) و لبنان را تغییر نداده است، جایی که بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی (شهرکنشین صهیونیست) آواره شدهاند و حزبالله لبنان همچنان به حملات خود ادامه میدهد.»
او افزود: «هرچند که عملیات روز سهشنبه اسرائیل، قدرت تلآویو را به نمایش گذاشت و بسیاری از اسرائیلیهای خشمگین از دولت را شگفتزده کرده است، اما هیچیک از نیروهای حزبالله اعزام شده به مناطق شمالی از جای خود حرکت نخواهند کرد و عملا شرایط میدانی تغییری نخواهد کرد.»
«میری ایسین» افسر بازنشسته سازمان اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به حمله تروریستی رژیم اشغالگر به نیویورکتایمز گفت: «به نمایش گذاشتن توانایی فنی، بهمعنای داشتن هدف و راهبرد مشخص نیست.»
حزبالله پس از حمله تروریستی دیروز در لبنان، اعلام کرد به عملیات ضدصهیونیستی خود ادامه میدهد و امروز حمله ترکیبی را با استفاده از پهپاد و راکت به کریات شمونه و مواضع نظامی رژیم صهیونیستی انجام داد.
عملیات ترکیبی امروز حزبالله در شمال فلسطین اشغالی و آتشسوزی در «کریات شمونه»
ترس صهیونیستها از لو رفتن عملیات
همچنین این نشریه آمریکایی در ادامه گزارش خود آورده که یکی از دلایل این حمله تروریستی، ترس مقامات صهیونیست از مشخص شدن عملیات آنها و بمبهای قرار گرفته در پیجرها توسط مقامات لبنان و حزبالله لبنان بوده است.
پیشتر، پایگاه خبری-تحلیلی «آکسیوس» نیز به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکایی گزارش مشابهی منتشر کرد و نوشت: «مقامات اسرائیلی از ترس از دست رفتن توانمندی عملیاتی خود، دست به این عملیات زدهاند.»
در همین راستا، نیویورکتایمز به نقل از «عاموس یادلین» رئیس سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) افزود: «هدف عملیات، شاید به نمایش گذاشتن قدرت اسرائیل در مقابل حزبالله و بهنوعی، افزایش بازدارندگی بوده است.»
نیویورکتایمز در ادامه نوشت: «مقامات گفته بودند آتشبس در غزه منجر به توافقی موازی در لبنان شود. اما در شرایطی که مذاکرات بر سر غزه به بنبست رسیده است، رهبران اسرائیل بر این باورند که باید علیه حزبالله اقدامات گستردهتری انجام دهند.»
رسانه آمریکایی در ادامه مطلب خود، ضمن زیر سوال بردن ادعای مقامات صهیونیست پیرامون «موفقیت عملیات اسرائیل علیه حزبالله»، نوشت: «بسیاری بر این باورند که حمله اخیر روی حزبالله تأثیری نداشته و این گروه، رویکرد خود را تغییر نخواهد داد.»
حزبالله از حماس فاصله نمیگیرد
«سیما شاین» پژوهشگر مؤسسه مطالعات امنیت ملی در فلسطین اشغالی نیز به این نشریه آمریکایی گفت: «حزبالله لبنان قویترین و یکی از بانفوذترین متحدان ایران در منطقه است، این گروه، از محور مقاومت و حماس فاصله نخواهد گرفت و عملیات اخیر، تأثیری روی حزبالله نخواهد گذاشت.»
او افزود: «این عملیات همچنین نظم داخلی اسرائیل و ارتباط بین مقامات اطلاعاتی، نظامی و سران دولت را زیر سوال برده است. رهبران سیاسی اسرائیل (بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی)، با کوتهبینی خود، توانمندی سرویسهای اطلاعاتی را زیر سوال برده و عملیاتی که طراحی آن ماهها و شاید سالها زمان برده است را بدون داشتن هدفی مشخص اجرا کردند.»
شاین در پایان گفت: «این عملیات، اختلاف فزاینده بین ساختار امنیتی و سران سیاسی را آشکار کرد.»
انتهای پیام