اولین پرتاب سرنشین‌دار فضاپیمای «استارلاینر» تا ۵ ژوئن به تعویق افتاد

بروز یک مشکل در سیستم پرتاب زمینی باعث شد که اولین پرتاب سرنشین‌دار فضاپیمای «استارلاینر» متوقف و باز هم به روز دیگری موکول شود.

به گزارش ایسنا، اولین پرتاب سرنشین‌دار فضاپیمای «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) تا روز پنجم ژوئن به تعویق افتاد.

به نقل از اسپیس، فضاپیمای استارلاینر و موشک «اطلس ۵»(Atlas V) کمتر از چهار دقیقه با پرتاب دو فضانورد ناسا به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» در روز اول ژوئن فاصله داشتند. این ماموریت قرار بود در ساعت ۱۲:۲۵ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال» در فلوریدا پرتاب شود. یک رایانه ترتیب‌دهنده پرتاب زمینی، سه دقیقه و ۵۰ ثانیه پیش از بلند شدن به توقف خودکار منجر شد اما علت دقیق آن هنوز مشخص نیست.

«استیو استیچ»(Steve Stich) مدیر برنامه سرنشین‌دار تجاری ناسا در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از تلاش برای پرتاب گفت: ناامیدکننده است. همه تا حدودی ناامید شده‌اند اما باز هم آماده می‌شوند و دوباره به کار بازمی‌گردند.

تاخیر ماموریت به این معناست که «بوچ ویلمور»(Butch Wilmore) و «سونیتا ویلیامز»(Sunita Williams) فضانوردان ناسا و خدمه استارلاینر باید نزدیک به یک هفته دیگر برای پرواز منتظر بمانند.

ناسا، بوئینگ و شرکت «ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی»(ULA) که سازنده موشک اطلس ۵ است، فرصتی را برای پرتاب استارلاینر در روز یکشنبه دوم ژوئن داشتند اما تصمیم گرفتند برای درک بهتر علت بروز مشکل در روز شنبه، از این فرصت صرف نظر کنند.

ناسا در به‌روزرسانی ماموریت که عصر شنبه برای خبرنگاران فرستاده شد، نوشت: ناسا، بوئینگ و ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی از تلاش برای پرتاب ماموریت «آزمایش پرواز خدمه»(CFT) در روز یکشنبه دوم ژوئن صرف نظر می‌کنند تا فرصت بیشتری را برای ارزیابی مشکل تجهیزات پشتیبانی زمینی مجتمع پرتاب فضایی ۴۱ در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال به گروه بدهند.

«توری برونو»(Tory Bruno) مدیرعامل ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی در جلسه توجیهی پس از تلاش برای پرتاب به خبرنگاران گفت: مهندسان گمان می‌کنند که مشکل ممکن است ناشی از یک کارت رایانه‌ای معیوب در سیستم ترتیب‌دهنده پرتاب زمینی واقع در ساختمانی در پایه سکوی پرتاب استارلاینر در مجتمع پرتاب فضایی ۴۱ در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال باشد اما برای بررسی آن، گروه‌های زمینی باید چندین ساعت منتظر بمانند تا نزدیک شدن به سکوی پرتاب امن شود.

برونو ادامه داد: ما تا زمانی که سوخت‌گیری یک موشک را تمام کنیم و مطمئن شویم که هیچ هیدروژن سرگردانی در آن وجود ندارد و امن است، نمی‌توانیم به سکوی پرتاب وارد شویم. پس از این مراحل به آن وارد می‌شویم و عیب‌یابی می‌کنیم. ما برای همه چیز یدک‌هایی داریم و این کار را انجام می‌دهیم. لازم است که آن را آزمایش کنیم و سپس در موقعیت بازیابی قرار دهیم. اگر مشکل بیشتر از این باشد یا عبور از همه آنها زمان بیشتری ببرد، تاریخ‌های پشتیبان در روزهای پنجم یا ششم ژوئن باید به عنوان یک احتمال در نظر گرفته شوند.

اندکی پس از این جلسه توجیهی، مقامات ناسا اعلام کردند که آزمایش بعدی پرتاب روز پنجم ژوئن خواهد بود.

پرتاب روز پنجم ژوئن در ساعت ۱۰:۵۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی خواهد بود و انتظار می‌رود پخش اینترنتی در ناسا تی‌وی حدود چهار ساعت زودتر آغاز شود.

در ویدئوی زیر می‌توانید تلاش روز اول ژوئن را برای پرتاب ببینید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403031308865
  • خبرنگار : 71604

برچسب‌ها