به گزارش ایسنا، سردار شهید عبدالحسین برونسی در سوم شهریور سال ۱۳۲۱ در روستای «گلبوی کدکن» از توابع شهرستان تربتحیدریه به دنیا آمد. وی با آغاز جنگ تحمیلی در شمار نخستین کسانی بود که خود را به جبهههای نبرد رساند و در عملیات فتحالمبین بهعنوان فرمانده گردان خطشکن، مرکز فرماندهی عراقیها را نابود کرده و خود نیز از ناحیه کمر دچار مجروحیت شد.
او در عملیات بیتالمقدس بهعنوان فرمانده گردان خطشکن و در عملیاتهای رمضان، مسلم بن عقیل، والفجر مقدماتی و والفجر یک بهعنوان فرمانده گردان خطشکن عبدالله، حماسه آفرید و نامش در آزمون جنگ و جهاد بلندآوازه شد.
با آغاز عملیاتهای والفجر ۳ و ۴ بهعنوان معاون تیپ ۱۸ جوادالائمه (ع) در تمامی مراحل عملیاتها شرکت کرد و گردانهای خطشکن را فرماندهی میکرد و در عملیاتهای خیبر، میمک و بدر بهعنوان فرمانده تیپ ۱۸ جوادالائمه (ع) حضوری فعال داشت.
عبدالحسین برونسی سرانجام در عملیات بدر در ساعت ۱۱ صبح روز ۲۳ اسفندماه ۱۳۶۳ در منطقه هورالعظیم با اصابت ترکش خمپاره دشمن به شهادت رسید.
سرلشکر رحیم صفوی روایت میکند: برونسی را از اول جنگ میشناختم. او از فرماندهان مؤمن، خردمند، شجاع و قهرمان خراسان بود. بهترین خاطرهای که از برونسی توی ذهنم هست، به عملیات چزابه مربوط میشود.
در این عملیات در سال ۶۱ گوشش تیرخورده بود و از آن خون میچکید، اما بدون اینکه به آن توجهی کند، ایستاده بود و میجنگید. عبدالحسین یک نیروی کاملاً مردمی و عامی بود. نمیتوانم بگویم پیرمرد بود، ولی مسن بود و درعینحال شجاعت کمنظیری داشت.
هر وقت به من دست میداد، دست من توی دستش گم میشد؛ یعنی یک دست قوی کارگری داشت؛ دستی که توی مزرعه، کشاورزی کرده بود؛ برخلاف دستهایی که خیلی نرم و لطیفاند. از دستهای او که میگویم، یاد تعابیری میافتم که میگویند حضرت رسول (ص) بر دست کارگر بوسه میزد.
برونسی بنایی میکرد ولی ازنظر روحی و معنوی حالت خاصی داشت. شاید به آن صورت تحصیلات علوم دینی یا تحصیلات کلاسیک دانشگاهی نداشت، اما انسان صالحی بود. از خصوصیات رهبری حضرت امام این بود که پیامبرگونه میلیونها نفر را از طبقات مختلف اجتماعی به میدان آورد و انقلاب اسلامی و جنگ را به پیروزی رساند.
او از اصول و آرمانهای الهی و قرآنی دفاع کرد و با ظالمان و ستمگران منطقهای و جهانی بهخصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی و عواملشان مثل صدام کافر مبارزه کرد.
منبع:
اردستانی، حسین، تاریخ شفاهی دفاع مقدس: از شرق بصره تا مهران: روایت سید یحیی (رحیم) صفوی (جلد دوم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۲، ص ۲۲۵
انتهای پیام