ایجاد یک نانوترکیب گیاهی برای تولید کرم‌های ضدآفتاب

با تولید نانوذراتی از جنس پلی‌فنل برای محافظت یک ترکیب گیاهی مؤثر در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید، افزودنی جدیدی به منظور استفاده در کرم‌های ضدآفتاب ساخته شد.

به گزارش ایسنا، محققان محصول طبیعی به نام Sanshool را تولید کردند که به عنوان یک ماده فعال امیدوارکننده برای تولید کرم‌های ضدآفتاب و محصولات پوستی است.

ترکیبات مشتق از گیاهان مزایای زیادی برای مراقبت از پوست دارند، اما ثبات آنها در فرمولاسیون محصول چندان بالا نیست. برخی از آنها هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا گرما تجزیه می‌شوند و اثربخشی آنها را به عنوان مواد فعال در کرم‌های ضد آفتاب و مواد آرایشی محدود می‌کنند.

برای غلبه بر این مسئله، محققان راهبرد جدیدی ارائه کرده‌اند که در آن از یک محصول طبیعی مشتق‌شده از گیاه Zanthoxylum bungeanum استفاده شده است. این ترکیب که هیدروکسی α-sanshool نام دارد، از یک گونه گیاهی که در آسیا یافت می‌شود، استخراج شده است. معمولاً  Sanshool طعم تند فلفل را داشته و اثرات ضدالتهابی و تسکین‌دهنده دارد. Sanshool همچنین نور UV را جذب می‌کند و آن را به یک ماده ضد آفتاب امیدوارکننده تبدیل می‌کند. با این حال، این ترکیب حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده با زنجیره بلند در ساختار شیمیایی آن است که باعث می‌شود مستعد تخریب بوده و استفاده از آن در محصولات مراقبت از پوست را محدود می‌کند.

برای تقویت Sanshool، این تیم تحقیقاتی از مولکول‌هایی به نام پلی فنول که آنتی‌اکسیدان گیاهی است، استفاده کردند. ژیپنگ گو از محققان دانشگاه سیچان می‌گوید: نقش اصلی پلی فنول‌ها به عنوان تثبیت کننده است که موجب اثربخشی بهتر Sanshool می‌شود. این ترکیبات به صورت نانوذرات در آمده و با خودآرایی به ساختارهایی محافظ در می‌آیند.

محققان برای بررسی عملکرد محافظت از نور خورشید از نانوذرات پلی فنول استفاده کردند، نتایج نشان داد که این نانوذرات می‌تواند از Sanshool در برابر نور خورشید محافظت کند. این نانوذرات ۹۰ درصد از پرتوهای فرابنفش خورشید را جذب کرده و عملکرد بهتری در برابر نورخوشید نسبت به Sanshool تنها دارد.

به نقل از ستاد نانو، این نتایج نشان داد که محصور کردن Sanshool در نانوذرات می‌تواند پایداری آن را افزایش داده و حتی بعد از ۵ روز نیز هنوز ۸۰ درصد محافظت در برابر پرتوهای فرابنفش را دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1402121409699
  • خبرنگار :