یک فعال فرهنگی رسانه‌ای:

ادبیات پایداری به زبان نسل امروز نیاز دارد

یک فعال فرهنگی رسانه‌ای در حوزه ادبیات پایداری گفت: یکی از ضرورت‌های فعالیت رسانه‌ای در زمینه دفاع مقدس و ادبیات پایداری این است که شیوه بیان مطالب به روز باشد تا نسل جوان با آن ارتباط برقرار کنند.

محمد حسین‌پور مدیر اجرایی موسسه فرهنگی و هنری جنات فکه با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه رسانه‌های ایران در سخنانی بیان کرد: نسل امروز باید قدردان شهدا و رزمندگانی باشد که با گذشتن از جان خود موجب شدند تا کشورمان حفظ شود. یکی از ضرورت‌های حفظ فرهنگ دفاع مقدس این است که جوانان و نسل جدید با تاریخ هشت سال دفاع مقدس آشنا شوند و یکی از مهم‌ترین ابزارهای انتقال تجربه‌های آن دوران، آشنایی با تاریخ زرین و تاثیرگذار هشت سال دفاع مقدس از طریق رسانه است.

وی ادامه داد: در حوزه دفاع مقدس و تاریخ آن در زمینه‌های گوناگون می‌توان فعال بود. موسسه فرهنگی و هنری جنات فکه هم با در نظر داشتن این اصل در زمینه چاپ آثار مکتوب بیش از دو دهه است که فعالیت می‌کند. یک از ابزارهای ما برای برقرار ارتباط با مخاطبان ماهنامه فکه است که در اسفندماه شماره ۲۵۰ آن چاپ خواهد شد. این ماهنامه اکنون یکی از معدود نشریات تخصصی است که در زمینه ادبیات پایداری فعالیت می‌کند.

حسین پور در ادامه با اشاره به تعطیلی برخی از مجلات مکتوب دفاع مقدس خاطرنشان کرد: چالش‌ها و مشکلات زیادی وجود دارد که می‌تواند یک مجله را به تعطیلی بکشاند. یکی از این عوامل مشکلات مالی است که برای مؤسساتی که به صورت مستقل و بدون وابستگی مالی به سایر ارگان‌ها کار می‌کنند پررنگ‌تر است، اما در ماهنامه فکه مسائل مالی اولویت اول همکاران ما نیست و  نویسندگان ما به دلیل علاقه شخصی خود در این حوزه می‌نویسند و با کمبودها می‌سازند. اولین هدف ما حفظ و نشر ارزش‌های دوران دفاع مقدس، آرمان شهدا و موضوعاتی است که مورد تأکید مقام معظم رهبری هستند و خط و مشی ما نیز به عنوان یک موسسه فرهنگی و هنری که وابستگی به نهادی ندارد همواره فرمایشات ایشان بوده است.



این فعال فرهنگی در زمینه ادبیات پایداری تأکید کرد: یکی از ضرورت‌های فعالیت رسانه‌ای در زمینه دفاع مقدس و ادبیات پایداری این است که شیوه بیان مطالب به روز باشد تا نسل جوان با آن ارتباط برقرار کنند. ما در ماهنامه فکه همواره با مخاطبان خود در ارتباط هستیم، پیشنهادها یا انتقادهای آنها را در نظر می‌گیریم و خدا را شکر مدیر مسئول هم از مشاوران خود که عمدتا افراد جوان و دانشگاهیان هستند استفاده می‌کند تا از نظر ظاهری و محتوایی با نیاز مخاطب  سازگار باشد.

حسین‌پور افزود: بیان حقایق جنگ، ثبت خاطرات، پاسخ به چیستی و چرایی جنگ و شبهات از مهمترین محورهای نگارشی ما محسوب می‌شوند که در قالب‌ مصاحبه و یادداشت به آن پرداخته می‌شود.

وی در پایان سخنان خود گفت: جا دارد در این نمایشگاه ابتدا از سرویس فرهنگ و حماسه ایسنا تشکر کنم سپس از مرحوم سید علی اکبر مصطفوی یاد کنیم که با خاطرات بکر و شنیدنی‌اش از دوران انقلاب، دفاع مقدس و مهم‌تر از همه دوران سخت اسارت، یکی از راویان ماهنامه‌ی فکه بود.

به گزارش ایسنا، سردار سیدعلی اکبر مصطفوی در آبان سال ۱۳۲۳ در روستایی از توابع نیشابور به دنیا آمد. پدرش روحانی مجتهد مبارزی بود که با رژیم سفاک پهلوی مبارزه می‌کرد.   پس از اتمام دوره سربازی به عنوان سرباز نمونه به گارد جاویدان سلطنتی معرفی و استخدام شد و توانست در چندین مسابقه تیراندازی و کشتی در داخل و خارج ایران رتبه کسب کند.   او بعد از سر دادن شجاعانه سرود «خمینی‌ای امام» در داخل آمادگاه کاخ نیاوران توانست به کمک دوستانش از ارتش فرار کند و به نیروهای انقلابی در مدرسه علوی بپیوندد.

از همان روزهای آغازین انقلاب به دلیل مهارت‌های بالایش در تیراندازی و حفاظت، چندین بار به عنوان فرمانده نیروهای محافظ حضرت امام انتخاب شد و مسئولیت آموزش تمامی محافظین رهبر بر عهده‌اش بود. چندی بعد، با بالا گرفتن ناامنی‌ها در کردستان، به دستور شهید محمد منتظری و بخاطر تخصصش در جنگ پارتیزانی راهی کردستان شد و در چندین عملیات درون‌ و برون مرزی، علی‌الخصوص آزادسازی مریوان و فتح پاوه توانست با کمترین تعداد شهید و جانباز، پیروز میدان باشد.
و بالاخره در شهریور سال ۵۹، با آغاز جنگ تحمیلی اسیر دشمن شد و ده سال را در اردوگاه‌های مخوف رژیم بعث با هویت جعلی، صبورانه و فداکارانه در کنار حاج آقای ابوترابی گذراند. پس از بازگشت به ایران به پاس خدمات بی‌بدیلیش در دوران اسارت، «آزاده ممتاز» نام گرفت.
انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402120200826
  • خبرنگار : 71451