سونیا لطفالهی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به انجام ورزش صحیح و اصولی، اظهار کرد: افرادی که به صورت آماتور ورزش را شروع میکنند با توجه به اینکه عضلات ضعیفی دارند، حرکات ورزشی مستقیم به روی مفاصل آنها فشار وارد کرده و باری که عضله باید تحمل کند را مفاصل تحمل میکنند که این موضوع موجب ایجاد دردی میشود که ناشی از تحمل مفاصل و خود استخوان است.
وی افزود: اگر عضله درد کند در عضله برای ۷۲ ساعت به ( اصطلاح عامیانه خام) اسپاسم یا گرفتگی شکل میگیرد که عادی است و بدن با تولید آنزیم و هورمونها با تمرین ورزشی تطابق یافته و دیگر این اتفاق برای ورزشکار رخ نمیدهد. در نتیجه فردی که در ابتدای تمرینات ورزشی است باید مرحله به مرحله از سوی ورزش سبک به سنگین حرکت کند.
این مسئول تصریح کرد: فردی که ورزشی نکرده یا مدتی ورزش کرده و مدتی بدون تمرین بوده است وقتی دوباره ورزش را شروع میکند نباید از سطح متوسط به بالا تمرینات شروع کند که در این صورت آسیب خواهد دید. افراد آماتور یا افرادی بعد از بی تمرینی باید ورزش را از سطح بسیار پایین با شدت کم شروع کنند تا بدن سازگاری لازم را پیدا کند.
لطفالهی ادامه داد: دردهای کمر و زانو ناشی از ورزش به این دلیل است که عضله نمیتواند بار تمرین را تحمل کند، فشار روی مفاصل افتاده و درد ایجاد میکند که موجب میشود فرد از تمرین زده و دیگر سراغ ورزش نرود. در ورزش یکی از نکات مهم این است که فرد در ابتدا حتما با مربی کاربلد کار خود را شروع کند، با فردی که به موضوع اشرافیت داشته و از پایین به بالا سطوح تمرین را انجام دهد.
کارشناس ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان استان زنجان با بیان اینکه یکی از اقدامات مثبت ادارهکل ورزش و جوانان استان زنجان انجام ورزشهای صبحگاهی و عصرگاهی در برخی از پایگاههای ورزشی است که مردم رایگان میتوانند از مربی و اطلاعاتش استفاده کنند، خاطرنشان کرد: کسانی که در خانه ورزش را شروع میکنند باید از سطوح بسیار سبک همانند پیادهروی برای توسعه ظرفیت هوازی ورزش را آغاز کرده و بعد درصورت نبود مشکل به کوه نوردی و ... بپردازند. همچنین کسانی که به مدت ۴ ماه پیادهروی دارند میتوانند ورزش دیگری که علاقه دارند همانند فیتنس و... را شروع کنند.
انتهای پیام