به نقل از سایکولوژی، طبقهبندی بهعنوان فرد دارای اضافه وزن و نه در محدوده طبیعی، خطر زوال عقل را ۱۶ تا ۳۳ درصد افزایش میدهد.
برای فردی که ۱۷۰ سانتیمتر قد دارد، برای مثال، میزان ۱۴.۵ کیلوگرم (۳۲ پوند) بیش از وزن ایدهآل خود، خطر زوال عقل را بین ۱۶ تا ۳۳ درصد افزایش میدهد.
طبقهبندی بهعنوان فرد چاق (۱۴.۵ کیلوگرم اضافی) همان میزان خطر زوال عقل را دوباره اضافه میکند و در مجموع تا ۶۶ درصد میرسد.
این پژوهش دادههای ۱.۳ میلیون بزرگسال در ایالاتمتحده و اروپا را تجزیه و تحلیل کرد.
پروفسور میکا کیویماکی، محقق ارشد این پژوهش گفت: ارتباط شاخص توده بدنی با زوال عقل مشاهده شده در مطالعات جمعیتی طولی، مانند پژوهشما، در واقع به دو فرآیند نسبت داده میشود؛ یکی اثر نامطلوب چربی اضافی بدن بر خطر زوال عقل و مورد دیگر کاهش وزن به دلیل زوال عقل پیش بالینی است.
به همین دلیل، افرادی که به زوال عقل مبتلا میشوند ممکن است ۲۰ سال قبل از شروع زوال عقل، شاخص توده بدنی بالاتر از حد متوسط ثبت کنند اما نزدیک به زوال عقل آشکار، شاخص توده بدنی کمتری نسبت به افراد سالم داشته باشند.
پژوهش جدید هم تاثیر نامطلوب چاقی و هم کاهش وزن ناشی از تغییرات متابولیک در مرحله قبل از زوال عقل را تایید میکند.
نتایج پژوهشهای پیشین پیامهای متناقضی در مورد تاثیر چاقی بر زوال عقل گزارش کردند؛ برخی گزارش کردهاند که وزن بیشتر ممکن است اثر محافظتی داشته باشد، برخی دیگر موارد مخالف را عنوان کردند.
نتایج این تحقیق در نشریه Alzheimer's & Dementia منتشر شده است.
انتهای پیام