محمد قربانی، ششم دیماه در نشست خبری که در محل سالن ابن سینا این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: تصادفات رانندگی و حوادث ترافیکی از جمله عوامل اصلی فوت گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال در شهر تربت حیدریه است.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده از این گروه را راکبان موتورسیکلتها شامل میشوند که این معضل نیازمند اقدامات اثربخش و فرهنگسازی است، اظهار کرد: رسانهها میتوانند در خصوص بهداشت و سلامت و فرهنگسازی بازوی توانمند و کمک به جامعه سلامت باشند.
قربانی تصریح کرد: خطری که امروزه جامعه را تهدید میکند با گذشته تفاوت کرده است، به طوری که بر اساس پایشهای انجام شده طی ۱۰ سال گذشته بیشترین علل فوت مربوط به بیماریهای غیر واگیر بوده که از جمله آنها بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، سوانح، دیابت بوده است.
وی با بیان اینکه این بیماریها طی سالیان به وجود میآید، گفت: تاکنون ۸۰ هزار و ۳۲۸ نفر در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه در پویش ملی سلامت، غربالگری دیابت و پرفشاری خون شرکت کردهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه در همین خصوص اظهار کرد: قبل از اجرای پویش دیابت و پرفشاری خون بالغ بر ۲۵ هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا و ۱۱ هزار بیمار مبتلا به دیابت شناسایی شده بودند که انتظار میرود در این پویش افرادی که از بیماری خود اطلاع ندارند شناسایی شوند.
قربانی ادامه داد: این پویش از ۲۰ آبانماه آغاز شده است و تا ۱۵ دیماه ادامه دارد که تاکنون ۳۲ درصد از گروه هدف غربالگری شدهاند، از این تعداد ۹۴۲ بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون و ۷۳۰ بیمار دیابتی جدید، ۴۵۲۱ نفر پیش فشارخون و ۴۳۸۳ نفر بیمار در معرض خطر دیابت تاکنون شناسایی شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اهمیت شناسایی و درمان به موقع بیماری دیابت و پرفشاری خون در راستای پیشگیری از عوارض این بیماریها از همه افراد ۱۸ سال به بالا دعوت میشود تا برای شرکت در پویش و اندازهگیری قند خون و فشارخون بهصورت رایگان به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت روستایی و ایستگاههای سلامت مراجعه نمایند.
انتهای پیام