مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میزگرد «مطالبه دانشجوی امروز»:

انتقاد از مواجهه تشکل‌های دانشجویی با مسئله فلسطین/نسبت به بی‌عدالتی بی‌تفاوت نباشیم

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از مواجهه تشکل‌های دانشجویی در مسئله فلسطین انتقاد کرد و گفت: ما در تاریخ جهان ایستادیم و تشکل‌های دانشجویی باید مسئولیت تاریخ را بپذیرند و اگر بی‌عدالتی در شهر خود یا در جهان خارج روی داد، به آن واکنش نشان دهد.

به گزارش ایسنا، علی رشیدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور  در میزگرد "مطالبه دانشجوی امروز" که در خبرگزاری ایسنا برگزار شد به تشریح وضعیت تشکل دانشجویی در دانشگاه ها پرداخت و گفت: برای بررسی این موضوع باید ابتدا این پرسش را پاسخ بدهیم که دانشگاه اساسا قرار است از حقیقت دفاع کند یا در نقطه پیشبرد واقعیت قرار بگیرد. به طور کلی آیا بناست دانشگاه صرفا بنشیند، حرف های خوبی را بزند و کنار بکشید یا اینکه می‌خواهد عامل در صحنه کشور باشد. در کشور ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک دعوای این چنینی وجود دارد که دانشگاه و دانشجو را در نقطه ای قرار می دهند که حرف خود را می زند؛ اما کاری به کار معادلات و تار و پود اصلی کشور نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: موضع انقلاب اسلامی این بود که نه تنها دانشگاه بلکه هر عنصری دیگر نیز نباید صرفا از حقیقت دفاع کند؛ بلکه باید آماده پیشبرد آن حق و حقیقت باشد. مثلا دانشجویی که در دانشگاه زیست می کند، بنا نیست صرفا یک سری علوم و نظریه و غیره را بخواند و از یک تریبونی نیز اعلام کند که فلان صحنه را می بینم؛ اما کسانی که عامل هستند باید اجرا کنند، این تفکر و موضع مناسبی نیست. تعبیر رهبران انقلاب از اتفاقاتی نظیر تسخیر لانه جاسوسی این بود که دانشجویان باید در عرصه عمل وارد شود. بنابراین ما در دوگانگی حقیقت و واقعیت بنا نیست که پاسخ بدهیم، صرفا به حقیقت بچسبیم و دور از واقعیت باشیم. از طرف دیگر بنا نیست ما در فضای دانشجویی صرفا توجیه گر اتفاقات صحنه شویم و از نقطه حقیقت فرار کنیم.

*باید فهم درست سیاسی از موقعیت لحظه داشته باشیم

این دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: ما باید فهم درست سیاسی از موقعیت لحظه داشته باشیم؛ چرا که بر اساس این موقعیت است که تشکل دانشجویی ماموریت خود را مشخص می کند. اگر چه هنوز این فهم درست از موقعیت آن چنان که باید وجود ندارد. جریان دانشجویی ما یا صرفا غر می زند  و یک سری آرمان ها را فریاد می کشد یا اینکه به دنباله رو عناصر اصلی و تصمیم ساز صحنه سیاسی کشور تبدیل شده است.

*انتقاد از مواجهه تشکل‌های دانشجویی با مسئله فلسطین

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: به طور مثال اتفاقاتی در کشور فلسطین روی داده است؛ اما مواجهه تشکل های دانشجویی با مسئله فلسطین به گونه ای است که خود را در بطن اتفاقاتی که در آن کشور می افتد، نمی بیند. به بیان دیگر اتفاقی که در کشور می افتد خود را مسئول نمی داند که آن موضوع را حل کند. سئوال این است که آیا مواجهه تشکل های دانشجویی با پدیده های فقر، تبعیض، اقتصاد و غیره آیا علمی بوده است؟ متاسفانه تشکل های دانشجویی صرفا به نوشتن این مسائل در چک لیست های خود اکتفا کردند. در حالی که تعریفی که ما از نقش و وظایف جنبش دانشجویی در فضای انقلاب تعریف کردیم، بسیار متفاوت از شرایط امروز است.

رشیدی خاطرنشان کرد: امام (ره) صحنه دانشجویی را در این می بیند که قرار است آنها پیشبرد ماموریت اصلی کشور باشند. من شاکی هستم چرا در مسئله فلسطین که یک اتفاق جامع در جهان است به این اندازه در تشکل های دانشجویی منفعل شده ایم. تا زمانی که فضای دانشجویی خود را در نیابد و در تارو پود اصلی مسائل ننشنید و به مثابه یک عامل اصلی در صحنه ورود نکند، اتفاق خوب در این عرصه رقم نمی خورد.

*مطالبه دانشجویان به مذاق برخی خوش نمیاد

این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: این دانشگاه که زمانی در بطن اتفاقات قرار داشت، در حال حاضر صرفا به ضعف ها می پردازد. من احساس می کنم دانشجو برای برخی از افراد تصمیم گیر در کشور اگر بخواهد مطالبه ای را مطرح کند که به مذاق آنها خوش نمی آید و عنصر نامطلوبی تلقی می شود. اگر این عنصر نامطلوب به دفعات بالا یک اتفاقی را رقم بزند همواره سیاستی بوده است که این فضای دانشجویی را از عنصر و بازیگر صحنه بودن خارج کند. اما اصل قضیه این است که خود دانشجویان عرصه را باید مهم بدانند که متاسفانه این شرایط از بین رفته است.

رشیدی یادآور شد: یک نوع منفعت طلبی دانشجویان ما را در دام توجیه گری انداخته است و یک فرد ناآگاه از آرمان ها نیز ما دانشجویان را صرفا غر زن حساب می کند.

این فعال دانشجویی همچنین خاطرنشان کرد: من احساس می کنم ما در تاریخ جهان ایستادیم و تاریخ هم به هر جهت قائل به ساختار نیست، بلکه قائل به حق طلبی هست. آیا کسی در امروز ایران اسلامی و جهان می تواند حماسه سرایی کند و روایتی از تاریخ گذشته، الان و آینده را رقم بزند. ما وقتی از تشکل دانشجویی صحبت می کنیم سراغ مجموعه ای که از افرادی می رویم که از خود سلب مسئولیت کرده و دور هم خوشحال هستند. در حالی که این تشکل ها باید مسئولیت تاریخ را بپذیرند و اگر بی عدالتی در شهر خود یا در جهان خارج روی داد به آن واکنش نشان دهد. من احساس می کنم جواب دادن این سوال بسیار دشوار است و نیازمند فهم درست نسبت به آرمان هاست که متاسفانه این فهم درست به شدت کم رنگ شده است. امیدوارم دانشجویان و تشکل های دانشجویی به دنبال منویات اصلی خود برود.

برپایه این گزارش میزگرد "مطالبه دانشجوی امروز" در آستانه روز دانشجو  با حضور دبیران دو تشکل بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان چهار دانشگاه کشور (تهران، صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیرالدین و علامه طباطبایی) برگزار و در خصوص نقش مطالبه گری دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی حاضرین در این نشست به بحث و گفت‌وگو پرداختند؛ شما می‌توانید از طریق این لینک به متن گزارش اجمالی این میزگرد دسترسی داشته باشید.

انتهای پیام/

  • سه‌شنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: تشکل‌های دانشجویی
  • کد خبر: 1402091409643
  • خبرنگار : 71567