دکتر فرزاد مخلص الائمه ۲۴ آبانماه ۱۴۰۲ در جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با بیان اینکه خوشبختانه نهضت احیای نان کامل در استان ترویج شده است، اما هدف این طرح گسترش آن در کل کشور است، اظهار کرد: قطعا با افزایش تعداد کارخانه های تولید آرد کامل می توان تقاضاهای مردم را پاسخ داد.
وی با بیان اینکه فناوری ساخت تجهیزات کارخانه های تولید آرد کامل در استان مرکزی وجود دارد و می توان این تجهیزات را تولید کرد و در اختیار متقاضیان قرار داد، افزود: در استان مرکزی یگان انتظامی استان، به عنوان اولین یگان در کشور اقدام به طبخ و عرضه نان کامل می کند و از دانشگاه ها نیز در این خصوص دعوت کرده ایم.
مخلص الائمه تصریح کرد: در تهران به ویژه در نیمه شمالی شهر، عرضه نان در واقع همراه با گزینه های مختلفی چون نان ساده، نان کنجدی، نان همراه با سبزی و نان همراه با سبوس انجام می شود و عملا سبوس به شکل دستی روی نان پاشیده می شود که باید جلوی این کار گرفته شود چراکه عملا ارزش غذایی به نان اضافه نمی کند.
وی با تاکید بر اینکه این طرح نباید به هیچ عنوان دچار آسیب شود، گفت: طرح در ابتدای راه است، نانوایی ها باید نشان نان کامل را نصب کنند، نانواها آموزش های لازم را ببینند و شرایط لازم را برای طبخ نان داشته باشند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه در اغلب شهرستان های استان، نانوایی تولیدکننده نان کامل فعال است، گفت: هنوز در برخی از شهرستان ها یک نانوایی نان کامل هم وجود ندارد و این به معنی ضعف فرماندار مربوطه است. باید شرایط دسترسی همه مردم استان به نان کامل فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه به زودی تعداد کارخانجات تولید آرد نان کامل در استان افزایش می یابد، گفت: یکی از عواملی که فراگیر شدن این طرح را به همراه داشت، همکاری همه بخش های مرتبط بود، هیچ گونه اختلاف نظری در بین مسئولان وجود نداشت و همه حول محور این نهضت حرکت کردند. امیدواریم با قیمت گذاری مناسب، نان کامل در اختیار مردم قرار گیرد.
استاندار مرکزی در خصوص برگزاری برخی از رویدادها در کشور بیان کرد: قطعا در راستای برگزاری این رویدادها برنامه هایی ترتیب داده می شود اما باید هدف اصلی رویداد دنبال شده و به نتیجه برسد. در این راستا رسانه ها می توانند نقش آفرین باشند، همچنین دستگاه های اجرایی باید نسبت به مشکلات مربوط به آن رویداد و مناسبت آن واقف باشند و جهت رفع مشکلات آن اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص تببین مصرف نان کامل و کاهش ضایعات بیان کرد: استان مرکزی در واقع اولین استانی است که ترویج مصرف نان کامل را آغاز کرد.
دکتر علیرضا امانی با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت و سلامت غذایی، اظهار کرد: حضور شخص رییس جمهوری در جلسات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نشان از اهمیت این مسئله برای حاکمیت دارد و در استان مرکزی نیز اقدامات خوبی به انجام رسیده است، اما چالش هایی نیز وجود دارد و لازم است که همه دستگاه های اجرایی به ویژه جهاد کشاورزی هم افزایی بیشتری با دانشگاه علم پزشکی داشته باشد.
در این نشست، غلامرضا ملکی دبیر طرح نهضت احیای نان کامل در استان مرکزی اظهار کرد: نان از بُعد امنیت غذایی، مهمترین تکیه گاه هر کشور و جامعه ای محسوب می شود، اما در اواسط دهه ۹۰ با چالش فاصله گرفتن نان از ارزش های غذایی مواجه شدیم در حالی که قرار بود که نیازهای بدن به واسطه آن تامین شود ولی با انحراف تولید نان به سمت نان سفید و فاقد سبوس و تهی شدن آن از عناصر مهم غذایی، چالش ها نمایان شد.
ملکی با اشاره به طرح نهضت احیای نان کامل در استان، بیان کرد: همگرایی خوبی در استان تا امروز انجام شده و در واقع اعتراض به نان تیره امروز به درخواست نان تیره در بین مردم تبدیل شده است و مردم خواهان فعالیت نانوایی ها با نان کامل در محلات هستند.
وی با بیان اینکه امروز در سامانه آرد و نان کشور، آرد کامل تعریف شده است، البته هنوز به شرایط ایده آل این طرح نرسیده ایم، گفت: باید این نهضت به شکلی در کشور رقم بخورد که هر نقطه ای که مردم خواهان نان کامل بودند، آن را در دسترس داشته باشند.
ملکی بیان کرد: امروز ۹۰ نانوایی در استان مرکزی و ۱۲ شهرستان، نان کامل عرضه می کنند، البته شرکت در این طرح کاملا اختیاری است و اجباری برای نانوایی ها وجود ندارد. طرح رتبه بندی نانوایی ها به شکل منظم دراستان در حال انجام است و در بحث کارخانجات آرد، امروز یک کارخانه فعال است و مجوز فعالیت دو کارخانه نیز اخیرا صادر شده است.
اردلان زیلابی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این جلسه با اشاره به هفته دیابت، اظهار کرد: در استان ۱۰.۳ درصد جمعیت درگیر می شوند ولی به نظر می رسد که رقم بیشتر از این عدد است و برخی افراد در واقع مبتلا به پیش دیابت می شوند. این افراد باید قبل از درگیری با عوارض بیماری، درمان شوند.
وی گفت: باید نسبت به بیماری دیابت سطح آگاهی مردم را بالا برد، مردم می توانند اطلاعات خود را در سامانه WWW.OPERATOR.SALAMAT.GOV.IR بارگذاری کنند و با لینک شدن با سامانه سیب می توان روند درمان را دنبال کرد.
زیلابی تصریح کرد: بیشترین شیوع بیماری دیابت در استان مربوط به دیابت نوع ۲ در بزرگسالان است که به دلیل عدم تحرک، ساختار ژنتیکی و ... ایجاد می شود. و فشار خون و دیابت از عوامل سکته های قلبی و مغزی هستند و بیشترین سهم در مرگ و میر را در جهان و استان به خود اختصاص داده اند.
انتهای پیام