سودابه معموری ـ کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر ـ درباره این غذای محلی به ایسنا گفت: آش بوشهری یکی از غذاهای سنتی استان بوشهر است که منبع درآمدی برای مردم این استان هم محسوب میشود. این آش پرطرفدار که با لوبیاقرمز و گوشت پخته میشود، یکی از نذریهای بوشهری در روزهایی چون تاسوعا، عاشورا و اربعین است. مردم این استان در روزهای عزاداری که با پخش نذری همراه است، این آش را میپزند و بین مردم پخش میکنند.
به گفته این کارشناس ثبت، بوشهریها این آش را غلیظ و کشدار مانند حلیم یا شله مشهدی درست میکنند و در ماه رمضان هم پرطرفدار است.
او درباره طرز تهیه این آش توضیح داد: برای پخت این آش، لوبیاقرمز و گوشت را آبپز کرده و به خوبی و به مدت دو سه ساعت لت میزنند (میکوبند و لِه میکنند) و بعد اجازه میدهند با سبزی آش و پیاز داغ به خوبی جا بیفتد.
کارشناس ثبت میراث ناملموس بوشهر گفت: آش بوشهری به دلیل طعمی که دارد بین مردم این استان و گردشگران بسیار پرطرفدار است و پخت آن در بوشهر سابقه طولانی دارد.
آش بوشهری در سال ۱۳۹۵ به عنوان میراث ناملموس استان بوشهر ثبت ملی شده است.
انتهای پیام