به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد اروپایی گزارش داد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در نشست کپنهاگ اصرار داشت تا کشورهای بزرگ در حال توسعه از طرح صلح زلنسکی حمایت کنند؛ طرحی که حول محور خروج کامل نیروهای روسیه از تمامی مناطق متعلق به اوکراین بنا شده است.
اما به گفته این مقام اروپایی، در نشست جده با محوریت صلح اوکراین، کییف اصراری بر تصویب طرح خود نداشت و بیشتر به دنبال دستیابی به اتفاق نظر بود.
عربستان با آغاز هفته جاری میزبان نشستی دوروزه برای حلوفصل مسالمتآمیز مناقشه اوکراین بود که بدون حضور نمایندگان روسیه برگزار میشود. در این رویداد نمایندگانی از بیش از ۳۰ کشور از جمله برزیل، انگلیس، هند، چین، آمریکا، ترکیه، آفریقای جنوبی و کشورهای اتحادیه اروپا حضور دارند.
نشست دو روزه جده دومین دور از گفتوگوهای اینچنینی بود و در اوایل تابستان جاری هم نشست مشابهی در کپنهاگ برگزار شد.
همچنین به نقل از اسپوتنیک، شرکتکنندگان حاضر در نشست جده با محوریت جنگ اوکراین امروز (یکشنبه) اعلام کردند که مبنای هر مذاکره صلحی برای پایان این مناقشه باید رعایت تمامیت ارضی و حق حاکمیت اوکراین و همچنین تبعیت از منشور سازمان ملل متحد باشد.
پس از نخستین روز از این نشستها، شرکتکنندگان توافق کردند که کارگروههایی درباره طرح صلح پیشنهادی کییف تشکیل دهند که ۱۰ ماده دارد.
حاضران در این نشست، تاریخی برای دیدار میان سران کشورها اعلام نکردند، اما بیان شد که این اتفاق ممکن است تا پایان سال میلادی جاری روی دهد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هشدار داد که بعضی کشورها سعی خواهند کرد تا از این نشست برای تشکیل ائتلافی علیه روسیه استفاده کنند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم اعلام کرد که مسکو این نشست را تحت نظر دارد تا از اهداف آن مطلع شود.
لی هوی، نماینده ویژه چین در امور اوراسیا هم که در جده حاضر بود، گفت: اختلافهای زیادی داریم و مواضع مختلفی را دیدهایم، اما نکته مهم این است که بر سر اصول توافق داریم.
همچنین گفته میشود که چین از برگزاری دور سوم گفتوگوها برای یافتن چهارچوبی برای صلح در اوکراین حمایت میکند.
انتهای پیام