به گزارش ایسنا و به نقل از استیدی، بر اساس مطالعهای جدید محققان دانشگاه کالج لندن، باندهای آمیخته با کازئین، پروتئینی که در شیر گاو یافت میشود، به طور قابل توجهی بهبود زخم را در موشها بهبود بخشید.
این تحقیق که به تازگی در مجله «اینترفیس»(Interface) منتشر شده است، اولین آزمایشی است که فواید درمانی کازئین را در یک مدل حیوانی ارزیابی میکند.
این یافتههای دلگرمکننده نشان میدهد که کازئین، یک ماده مقرونبهصرفه و در دسترس با ویژگیهای ضد میکروبی، پتانسیل جایگزینی با مواد گرانتر مانند نقره را در پانسمانهای زخم دارد.
کازئین پروتئینی است که در شیر پستانداران یافت میشود و در شیر گاو به وفور یافت میشود و ۸۰ درصد آن را تشکیل میدهد. در دههی گذشته، علاقه به خواص ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی کازئین و همچنین کاربرد آن به عنوان یک مکمل غذایی با پروتئین بالا افزایش یافته است.
در این مطالعه، محققان کازئین خالص را با پلی کاپرولاکتون(PCL) که یک پلی استر زیست تخریب پذیر است که معمولا به عنوان مادهی بانداژ استفاده میشود، مخلوط کردند. آنها از روشی به نام چرخش تحت فشار استفاده کردند که در دانشگاه کالج لندن در سال ۲۰۱۳ توسعه یافت تا این مخلوط را به الیاف باند مانندی تبدیل کند که از آن باندهای آغشته به کازئین ایجاد شود.
موشهای مبتلا به زخمهای پوستی کوچک یکسان به سه گروه تقسیم شدند. زخمهای گروه اول با باندهای آغشته به کازئین، گروه دوم با باندهای پلی کاپرولاکتون معمولی و گروه سوم بدون باند درمان شدند.
پیشرفت بهبودی پس از سه، هفت، ۱۰ و ۱۴ روز با عکاسی و اندازهگیری زخمها و همچنین نظارت زیر میکروسکوپ بررسی شد.
این گروه از محققان دریافتند که در عرض ۱۴ روز زخمهای درمان شده با باندهای آغشته به کازئین تا ۵.۲ درصد اندازهی اولیه خود کاهش و بهبود یافتند، در مقایسه با بهبود زخم تا ۳۱.۱ درصد از اندازهی اولیهاش در گروه بانداژ معمولی و ۴۵.۶ درصد در گروه درمان نشده.
تجزیه و تحلیلها همچنین تایید کرد که باندهای کازئینی غیر سمی هستند و سطح مولکولهای مربوط به ایمنی در اطراف زخمهای درمان شده با آنها بسیار کمتر است.
دکتر جبیر احمد(Jubair Ahmed)، نویسنده اول این مطالعه، میگوید: مواد طبیعی دارای خواص شگفت انگیزی هستند که بسیاری از آنها ناشناخته است. ما میدانستیم که کازئین دارای فواید درمانی است و نتایج ما نشان میدهد که پتانسیل زیادی برای استفاده از آن در کاربردهای پزشکی مانند پانسمان زخم وجود دارد. برای اطمینان از ایمن و موثر بودن پانسمانهای کازئینی در انسان، تحقیقات بیشتری لازم است، اما این یافتههای اولیه امیدوارکننده هستند.
با توجه به اینکه کازئین محصول زائد شیر بدون چربی است، اگر برای درمان در انسان تایید شود، ماده نسبتا ارزانی خواهد بود که میتواند در مقیاس زیاد تولید شود.
پروفسور موهان ادیریسینگ(Mohan Edirisinghe)، نویسنده ارشد این مطالعه، میگوید: تمام تحقیقات تاکنون نشان میدهد که کازئین پتانسیل التیام زخم را دارد، اما در حال حاضر ما با جزئیات زیاد نمیدانیم علت آن چیست. کازئین دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است که مطمئنا میتواند نقشی داشته باشد. گام بعدی، درک فعل و انفعالات بیولوژیکی است پیش از اینکه بتوانیم آزمایشهای بالینی روی انسان را در نظر بگیریم.
انتهای پیام