به گزارش ایسنا، در ایام گرامیداشت سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر اختتامیه دومین دوره جشنواره ملی و سراسری پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی در تالار خیلج فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام حیدر مصلحی رییس سازمان حفظ آثار و مشارکت روحانیون در دفاع مقدس و دبیر جشنواره ملی و سراسری پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی در سخنانی بیان کرد: مسیر تبیین شیعه به معنی حقیقی کلمه در ایران اسلامی ثامن الاحجج(ع) است. امروز انقلاب اسلامی در دنیای بشری جلو میرود و دشمنیهای دشمن و استکبار هم به نفع جمهوری اسلامی پیش میرود. فرمایشات مقام معظم رهبری درباره افول آمریکا عقبه مهمی داشت اما متأسفانه برخیها آن را نادیده گرفتند.
وی افزود: از مجموعه حوزوی و دستگاههای فرهنگی که برای برگزاری این جشنواره مشارکت داشتند سپاسگزارم. ما نخستین جشنواره را دو سال گذشته در استان قم برگزار کردیم. همکاری بسیار ارزشمندی از سوی حوزویان در این راستا در محور فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه جهاد تبیین شکل گرفت. نقش فرماندهی امام خمینی (ره) در انقلاب و دفاع مقدس، نقش امام خامنهای در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مقاومت، نقش روحانیت، مراجع تقلید ائمه جمعه، جهاد تبیین و پیشگیری از تحریف تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برخی از محورهای این جشنواره هستند.
دبیر جشنواره ملی و سراسری پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت اسلامی یادآور شد: سه دستگاه اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل درصدد تحریف تاریخ دفاع مقدس هستند. متأسفانه نسل جوان ما به دلیل فعالیت های شبکههای اجتماعی اطلاعش از رژیم طاغوت بیشتر از جریان انقلاب و امام خمینی است. در همین راستا تا کنون۵۱۴ عنوان کتاب پیرامون دفاع مقدس با محوریت روحانیون، همچنین ۲۲ عنوان کتاب کودک، ۳ هزار و ۲۹۶ پایان نامه، ۳۵ عنوان، فیلم ۱۲ عنوان، مستند ۱۹ عنوان، مستند صوتی ۱۴۲ اثر، تاریخ شفاهی ۱۲۶ عنوان، ترجمه ۱۲ عنوان اثر داشتهایم. در بحث اسناد نقش روحانیت در دفاع مقدس با توجه به اینکه بیشترین آمار شهید قشری را روحانیت دارد به سختی اسناد را جمع آوری میکنیم. مثلا شهید برونسی طلبه حوزه است، اما او را بنا معرفی کردهاند.
مصلحی در پایان گفت: باید روحانیون و ائمه جمعه تلاش کنند تا نقش و مشارکت روحانیون در دفاع مقدس جمع آوری و مردی شود.
در بخش دیگر این مراسم آیت الله علیاکبر رشاد، رئیس حوزههای علمیه تهران در سخنانی بیان کرد: هویت ما به حضرت رضا(ع) گره خورده است اگر ایشان نبود معلوم نبود که ما شیعه میشدیم. ما دلگیر و دلخور یا نگران نیستیم که در کوی و برزن به ما اهانت میشود. گله نداریم که عمامه از سر ما بر میدارند یا سیلی به صورت ما مینوازند یا قطعه قطعه مان میکنند که تبار ما و تیره و نژاد ما نژاد شهادت است. ما یا شهید میشویم یا شهید میپروریم.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و علوم انسانی ادامه داد: اگر صالح و واجد شرایط باشیم انبیا و شهدا به حال ما غبطه میخوردند. ما آمدهایم قلبها را نورانی کنیم و قلبها را صیقل بدهیم. رسالت ما این است که بر قلبها حکومت کنیم نه بر قالبها و کالبدها. گرانیگاه سلامت انسان هم قلب است. گرانیگاه باطنی ما در وجوه ملکوتی ما قلب ملکوتی ما است.
آیتالله رشاد ادامه داد: من نمیخواهم سیاستزدایی کنم چراکه جوهر دین ما است ما باید انقلابی و سیاسی باشیم ولی سیاستمدار نباشیم. بعضی از مسائل به حسب غلبه به هویت تبدیل میشوند. شخصیتی مانند کافی بلد بود با دل جوانان کار کند و دل خودش هم این چنین بود. چرا ندبه کافی مجدد زنده نمیشود. حاج آقا مجتبی در همین تهران نقل میکرد وقتی از نجف برگشتم رفتم در زیر زمین مسجد جامع شروع به نماز خواندن کردم، اما در اواخر در یکی از شبهای قدر حدود نیم میلیون نفر آمده بودند. خدا شهید محلاتی را بیامرزد حدود ۵۰ نفر را با ایشان به جبهه فرستادیم. امام با تصرف در قلب جوانان کاری کرد که مانند سیل در جبهه وارد میشدند. ما با معنویت انقلاب کردیم، حضرت رسول و امام سجاد هم با معنویت اقدام کردند. مردم باید معنویت ما را ببینند که حال آیتالله بهجت را در نماز خواندن ببینند و منقلب شوند.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم، تبرک بیرق حرم امام رضا(ع)، نمایشگاه کتاب و آثار فرهنگی تولید شده در سال ۱۴۰۱ افتتاح و همچنین چند تن از خانواده شهید روحانی دفاع مقدس، مدافع حرم و مدافع امنیت، تجلیل و از برگزیدگان جشنواره نیز تقدیر شد.
انتهای پیام