خرید آپارتمان با وام و پول رهن در جنوب تهران

بررسی‌ها نشان می‌دهد با ۶۰ درصد نقدینگی به همراه وام ۴۸۰ میلیون تومانی اوراق و پول پیش اجاره آن واحد، می‌توان در مناطقی از تهران صاحب خانه شد.

به گزارش ایسنا، مناطق ۹ تا ۲۰ در واقع نیمه جنوبی شهر تهران را تشکیل می‌دهند که ۴۲ درصد معاملات مسکن در این مناطق انجام می‌شود. این در حالی است که مناطق مذکور به لحاظ  تعداد ۵۴ درصد مناطق شهر تهران را تشکیل می‌دهند.

اگرچه نوسانات قیمتی که از دوره‌های گذشته در بازار  مسکن شکل گرفته روی توان خانوارها تاثیر گذاشته است اما هم‌اکنون می‌توان با شرایطی در جنوب پایتخت صاحب مسکن شد. اگر کسی حدود ۶۰ درصد نقدینگی لازم برای خرید آپارتمان در جنوب تهران را داشته باشد می‌تواند با استفاده از وام ۴۸۰ میلیون تومانی اوراق و پول پیش اجاره آن واحد، صاحب خانه شود.

به طور مثال در صورتی که قیمت یک آپارتمان دو میلیارد تومان باشد می‌توان با ۱.۲ میلیارد تومان نقدینگی به همراه ۳۲۰ میلیون تومان نرخ رهن و ۴۸۰ میلیون تومان وام اوراق، پول خانه‌ مدنظر را فراهم کرد. البته زوجین برای خرید وام اوراق باید حدود ۹۵ میلیون تومان هزینه کنند.

با توجه به تراکم جمعیتی در جنوب تهران و ماهیت مصرفی بودن بازار مسکن در این مناطق، پایین بودن سهم معاملات در نیمه جنوبی تهران نسبت به شمال شهر، گزاره‌ غلبه‌ رویکرد سرمایه‌گذاری بر رویکرد مصرفی در بازار مسکن شمال پایتخت تایید می‌شود.

بر اساس برخی برآوردها توسط فعالان بازار مسکن حدود ۸۰ درصد معاملات از نوع سفته‌بازی و سرمایه‌گذاری است که اغلب در شمال تهران انجام می‌شود؛ به طوری که ۳۸ درصد معاملات در چهار منطقه‌ واقع در نیمه شمالی شهر تهران صورت می‌گیرد. از بین پنج منطقه‌ پایتخت که حدود نیمی از معاملات را به خود اختصاص می‌دهند تنها یک منطقه (منطقه ۱۰) در جنوب تهران قرار دارد.

زوج‌های تهرانی می‌توانند تا سقف ۴۸۰ میلیون تومان شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که طبق نرخ‌های اوایل امسال هزینه آن ۷۸ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان می‌شود که همراه با هزینه ۱۵ میلیون و ۷۴۴ هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۹۴ میلیون و ۴۶۴هزار تومان پرداخت کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402012311571
  • خبرنگار : 80001