/برداشتی از دعای روز چهارم ماه رمضان/

چگونه به بالاترین مرتبه شکر نائل شویم؟

یک استاد حوزه با اشاره به بخش پایانی دعای روز چهارم ماه‌ مبارک رمضان «واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یا أبْصَرَ النّاظرین»، گفت: این بخش از دعا روز چهارم به ما گوشزد می‌کند که هر عملی که انجام می‌دهیم در معرض نظر پروردگار است.

به گزارش ایسنا، در دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان آمده است:

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ و أوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یا أبْصَرَ النّاظرین»

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در تفسیر عبارت «اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ» اظهار کرد: در این عبارت از خداوند می‌خواهیم که پروردگارا تو در این روز به من قدرت بده که امر تو را اقامه کنم، اقامه کردن امر خدا به معنی برپا داشتن هر دستوری با شرایط آن دستور است.

وی ادامه داد: برای نمونه اگر پروردگار متعال فرموده است نماز بخوانید بدین معناست که اقامه نماز هم صحیح شرعی و ‌هم‌ مقبول الهی باشد؛ یعنی هم صورت فعل نماز صورتی مطابق با شریعت و هم احکام خدا باشد و هم سیرت نماز ما الهی و خدایی باشد، به گونه‌ای که وقتی باطن‌ نماز ما به ملکوت اعلا عروج می‌کند نزد پرودگار متعال و ‌ملائکه پذیرفته و خالی از حسد، کبر، ریا و رذایل اخلاقی باشد. بنابراین اقامه امر خدا باید هم صورت مطابق موازین شرعی و هم سیرت مقبول الهی داشته باشد.

این استاد حوزه در مورد عبارت «واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ» نیز خاطرنشان کرد: در این دعا همچنین از خداوند می‌خواهیم شیرینی یاد و ذکر خودش را به ما هدیه بدهد. ذکر خدا از شیرین‌ترین نعماتی است که خداوند به مومن اعطا می‌کند.

حجت‌الاسلام پیکری یادآور شد: در مناجات ذاکرین از مجموعه مناجات خمس عشر می‌خوانیم که خدایا «وَمِنْ أَعْظَمِ النِّعَمِ عَلَیْنا جَرَیَانُ ذِکْرِکَ»، از بزرگترین نعمت‌هایی که تو به ما دادی جاری شدن نام تو بر زبان ماست. بنابراین این شیرینی ذکر را باید از خود خدا در این روز بخواهیم و بگوییم خدایا در این روز به کرم‌ خودت ما را برای ادای شکرت به شکل زبانی، قلبی و عملی آماده کن که بالاترین مرتبه شکر؛ شکر عملی به معنای استفاده درست از یک نعمت است.

این استاد حوزه در مورد بخش پایانی این دعا «و أوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یا أبْصَرَ النّاظرین» گفت: در این بخش دعا از خداوند می‌خواهیم «به کرم خودش نگهدار ما در این روز به نگاهداری و پرده‌پوشی خودش باشد».

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402010601954
  • خبرنگار : 71461

برچسب‌ها