به گزارش ایسنا، یکی از دلایل بیکاری در جامعه فقدان مهارت مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار است و بر همین اساس ارائه آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار و رشته دانشگاهی فارغ التحصیلان نقش مهم و بسزایی در ایجاد فرصتهای شغلی برای جویندگان کار و ورود دانش آموختگان به بازار کار دارد.
به اعتقاد کارشناسان بازار کار، همسو کردن آموزشهای نظری و عملی این امکان را برای آموزش دیده فراهم میکند تا علاوه بر شناسایی نیازهای بازار امکان بیشتری برای انجام فعالیتهای اقتصادی و جذب در بازار کار داشته باشد.
مهارتهای فنی و حرفهای از جمله ضروریات رشد و توسعه اقتصاد است و در تامین نیروی انسانی ماهر و کارآمد نقش دارد. به همین منظور ارائه آموزشهای فنی و حرفهای امکان بهرهبرداری مناسب از منابع انسانی را فراهم و توانایی لازم برای راهیابی به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار را به وجود می آورد.
در حال حاضر در تناسب آموزشهای فنی و حرفهای با نیاز بازار کار عوامل متعددی اثرگذارند که ارتباط با صنعت، نیازسنجی، کیفیت آموزش، تامین منابع مالی و قوانین و مقررات از جمله این عوامل به شمار می روند.در همین راستا معاون اشتغال وزیر کار از کارآموزی دانشجویان در مراکز مهارت آموزی صنعتی مرتبط با رشته تحصیلی خبر داده است.
بر اساس اعلام معاون اشتغال وزارت کار اعطای گواهینامه صلاحیت حرفهای، گسترش رشتهها و بازنگری سرفصل دورههای آموزشی متناسب با نیاز روز جامعه و صنعت، مهمترین مزایای پیشبینی شده در طرح کارآموزی دانشجویان در مراکز مهارت آموزی صنعتی است.وی با اشاره به فعالیتهای کاربنیان دانشگاهها در قالب طرح پوشش میگوید: در این طرح که بخشی از زیست بوم مهارت آموزی (دانشکده مهارت و کارآفرینی) است، دانشجویان برخی از مراحل تحصیلی را تحت نظر مستقیم دانشگاه در قالب کارآموزی محیطهای کارگاهی، فنی و مهارت آموزی متناسب با رشته تحصیلی خود طی میکنند.
به گفته وی از آن جایی که یکی از مشکلات اصلی حال حاضر کشور در حوزه اشتغال، نبود ارتباط مناسب بین کارجو و کارفرماست، چینن طرحهایی علاوه بر مهارت آموزی دانشجویان، موجب توانمندسازی و آشنایی دانشجویان با محیط کار میشود و به اشتغالزایی در کشور کمک میکند.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار گفته اعطای گواهینامه صلاحیت حرفهای، گسترش رشتهها و بازنگری سرفصل دورههای آموزشی متناسب با نیاز روز جامعه و صنعت مبتنی بر آمایش سرزمینی و توسعه مهارت آموزی در مناطق کم برخوردار از جمله مزایای پیش بینی شده در این طرح است.
طی سالهای اخیر در برنامههای توسعه کشور تاکید بر این بود که با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و حمایتهای مالی، بازار کار رونق یابد اما تاثیرگذاری لازم را نداشت. درحال حاضر بهرهوری نیروی انسانی از طریق آموزش در دستور کار قرار گرفته و آموزشهای فنی و حرفهی با توجه به آنکه به شکل عملی و نظری ارائه میشود، در این زمینه توصیه میشود.
غلامحسین حسینینیا - رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در این باره معتقد است: دانشگاهها باید به یک شهر بیدار مهارتآموزی تبدیل شود و در هر استان یک مرکز به پارک علم و فناوری مهارتی تبدیل و در امور مربوط به بخش خصوصی تسهیلگری شود.
به گفته وی، کیفیت آموزشهای مهارتی با واگذاری آموزشها به بخش خصوصی باید ارتقاء یابد و تدوین استانداردهای جدید آموزشی در حوزه محیط واقعی کار در جهت پایداری اشتغال صورت گیرد.
در حال حاضر مهمترین ویژگی آموزشهای فنی و حرفهای، کارآفرینی است و تربیت و آموزش نیروی کار ماهر برای بازار کار از یکسو و ایجاد فرصتهای شغلی با آموزشهای ارائه شده از سوی دیگر بستر ایجاد خلاقیت و در نتیجه شغل برای کارجویان را فراهم میکند.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها بیش از ۷۰ درصد مهارتآموزان و افرادی که در مراکز آموزش فنی و حرفهای دورههای مهارتی را گذراندهاند، در ورود به بازار کار موفق بودهاند. فارغ التحصیلانی که مهارتهای فنی و حرفهای را در بنگاهها یا مراکز جوار کارگاهی آموزش دیدند، با سرمایه اندک خود به خود اشتغالی و کارآفرینی پرداخته و جذب صنایع و بازار کار شدهاند.
انتهای پیام