افزایش کیفی و کمی گل رُز گلخانه‌ای با نانو حباب‌ها

استفاده از دستگاه نانوحباب‌ساز تولید شده در یکی از شرکت‌های فناور در گلخانه هیدروپونیک پرورش گل رز موجب افزایش میزان سرغنچه‌ها و کاهش مصرف کود و قارچ‌کش‌ها شده است.

به گزارش ایسنا، مهندس اکبری که در گلخانه پرورش گل رز خود از دستگاه نانو حباب ساز یکی از شرکت‌های فناور استفاده می‌کند، با ارائه توضیحاتی درباره عملکرد این دستگاه و تاثیر آن در پرورش گل رز، گفت: قبلا به صورت کشت خاکی اقدام به پرورش گل رز می‌کردیم، اما از دو سال پیش به سراغ کشت هیدروپونیک رفتیم؛ چرا که کشت هیدروپونیک نسبت به کشت خاکی مزیت‌هایی برای کار ما داشت.

وی با بیان اینکه استفاده از دستگاه نانو حباب‌ساز موجب شده تا بسیاری از قارچ‌ها و باکتری‌ها در گلخانه هیدروپونیک گل رز حذف شود، ادامه داد: استفاده از دستگاه نانوحباب‌ساز باعث شده میزان سرغنچه‌ها در فرآیند کشت افزایش یابد و محلول‌پاشی‌های کودها نیز به حداقل برسد، به طوری که نسبت به قبل میزان محلول‌پاشی به یک چهارم تقلیل یافته است.

به گفته وی، فقط برای کلسیم محلول‌پاشی انجام می‌شود، برای دیگر کودها نیاز محلول‌پاشی نبوده است. علاوه‌براین میزان مصرف قارچ‌کش‌ها نیز به حداقل رسیده، به گونه‌ای که در دو ماه گذشته هیچ قارچ‌کشی استفاده نشده است.

به نقل از ستاد نانو، اکبری تاکید کرد: برخی ریشه‌ها از قبل دارای آلودگی بودند، اما از زمانی که دستگاه نانوحباب ساز را نصب کردیم، توسعه ریشه بیشتر شده و آلودگی پیشین ریشه نیز کم کم از بین رفت، ضمن آنکه ساقه‌ها نیز قوی‌تر شده و سرگل‌ها نیز افزایش قابل توجهی از نظر طول داشته است، بدون اینکه نیاز به محلول‌ پاشی باشد.

ژنراتور نانوحباب‌ساز، محصولی فناورانه است که به منظور غنی‌سازی آب مورد استفاده در کشاورزی با اکسیژن مورد استفاده قرار می‌گیرد. افزایش سطح اکسیژن محلول به صورت نانویی، علاوه بر بهبود عملکرد ریشه گیاه در جذب بهتر و مؤثرتر مواد مغذی، اثر جدی در کاهش قابل توجه بیماری‌های قارچی ناحیه ریشه خواهد داشت. هم‌اکنون این محصول برای تولید انواع محصولات گلخانه‌ای نظیر توت‌فرنگی، خیار، کاهو، گوجه‌فرنگی و انواع گل‌های زینتی در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401101106057
  • خبرنگار : 30057