کمال طاهریان ۳دیماه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: متاسفانه بیش از ۷۰ درصد آبی مصرفی در این استان از منابع زیرزمینی تامین میشود و همین سبب بروز این پدیده در بخشهای زیادی از جنوب این استان شده است.
وی با بیان اینکه فرونشست پدیدهای است که بخش وسیعی از کشور را تهدید میکند و محدود به استان سمنان نیست افزود: بروز خشکسالیهای متوالی چند ساله در کنار برداشت بیرویه از سفرهها به مرور به شکلگیری این فرونشستها در استان و کشور شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به تهدید بیشتر فرونشستها در نوار جنوبی این استان ادامه داد: فرونشستها بخشهایی از شهرستانهای گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود را تهدید میکند.
وی با اشاره به قرارگیری خطوط ریلی استان در نوار جنوبی استان، بروز فرونشست در مناطق نزدیک به خطوط ریلی سراسری را از نگرانیهای استان برشمرد و تصریح کرد: خطر این فرونشستها خطوط ریلی راهآهن را تهدید میکند. البته خوشبختانه راهآهن شمالشرق با توجه به اهمیت موضوع طرح مطالعاتی در این خصوص را اجرایی کرده است که دادههای آن میتواند به مقابله با این پدیده کمک کند.
طاهریان اصلیترین عامل بروز این پدیده را برداشتهای بیرویه از سفرههای زیرزمینی حوضههای آبریز برشمرد و گفت: در همین ارتباط دشتهای جنوبی استان که با این پدیده دست و پنجه نرم میکنند دشت ممنوعه اعلام شده و آب منطقهای اجازه حفر چاه جدید را در این مناطق نمیدهد ضمن اینکه همزمان مدیریت بر برداشتها صورت گرفته و چاههای این مناطق و دیگر مناطق استان نیز عمدتا مجهز به کنتور هوشمند شدند و برداشت از آنها مدیریت میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان از پایش مداوم منطقه با هدف مقابله موثرتر با این پدیده خبر داد و گفت: انتقال آب به استان و تامین منابع آبی جدید و کاهش برداشت از این حوضهها میتواند به مرور از خطر فرونشستها بکاهد.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با آخرین وضعیت روستای حسین آباد کالپوش که چند سال پیش در اثر زمینلغزش با آسیبهای جدی مواجه شد، گفت: همانطور که میدانید دولت در شهرک جدید زمینی به مردم این روستا اختصاص داده تا مردم منازلشان را به محل جدید که با خطر زمین لغزش روبرو نیست انتقال دهند.
وی با بیان اینکه تاکنون بسیاری از زیرساختها و خدمات زیربنایی نظیر برق، آب و... در شهرک جدید برقرار شده، اضافه کرد: دولت با هدف کمک به ساکنان این روستا علاوه بر کمک های بلاعوض داده شده، تسهیلات ارزان قیمتی را نیز به روستاییان حسین آباد کالپوش پرداخت کرده و مردم با کمک بنیاد مسکن استان در حال ساخت خانه در شهرک جدید هستند. البته کار تکمیل واحدها و نظارت بر آن به اداره کل فنی استانداری واگذار شده و همکارانمان در این اداره کل اطلاعات بروزتری از خدمات ارئه خواهند داد.
این کارشناس حوزه بلایای طبیعی و مدیریت بحران، از بیمه همگانی واحدهای مسکونی به عنوان یک خدمت ماندگار در این دولت نام برد و افزود: اجرایی شدن تشکیل صندوق بیمه واحدهای مسکونی که در دولت های قبل بارها مطرح و اجرایی نشده بود، با تلاش دولت به نتیجه رسیده و مقرر شده که ظرف ۱۰ سال با مشارکت ۹۰ درصدی دولت و ۱۰ درصدی مردم تمام واحدهای مسکونی بیمه شوند تا خدای ناکرده در زمان بروز حوادث مردم با مشکلات جدی روبرو نشوند و خسارات از طریق صندوق بیمه تامین شود.
طاهریان ادامه داد: البته برای کاهش آسیبها به مردم، در این بخش نیز نیاز به بیمههای تکمیلی نیز وجود دارد چرا که سطح پوشش بیمه زیاد بالا نیست، لذا مردم باید علاوه بر این بیمه ، بیمههای تکمیلی را نیز مدنظر داشته باشند.
وی از ارائه آموزشهای عمومی به عنوان یکی از راه های کاهش آسیب های ناشی از بلایای طبیعی نام برد و گفت: در همین ارتباط از ابتدای امسال تا کنون ۴۶ دوره آموزشی و مانور با همت همکارانمان در مدیریت بحران استانداری سمنان برگزار شده است.
انتهای پیام