مهدی رمضانی در نشست با خبرنگاران در بوشهر با اشاره به اینکه چهار شهر استان بوشهر کتابخانه عمومی ندارند، اظهار کرد: به ازای هر ۲۵ هزار بوشهری ۱.۶ کتابخانه عمومی وجود دارد، سرانه فضای کتابخانهای این استان ۲.۴متر است و به ازای هر ۱۰۰ نفر ۹۶.۲ کتاب در کتابخانههای عمومی بوشهر موجود است.
وی اضافه کرد: هر چند در توسعه فضای کتابخوانی موفق باشیم، اما تا زمانی که مردم از در کتابخانههای عمومی حضور نیابند، موفق عمل نکردهایم و به نتیجه مطلوب نرسیدهایم. از این رو به حضور توجه به قشر کودک و نوجوان در کتابخانههای سطح کشور از جمله اهداف ما است و در تلاش هستیم با کمک وزارت آموزش و پرورش، ارتباط پایدار را میان کتابخانه و مدرسه، کتابخانه و خانه ایجاد کنیم، از این رو مدلهایی نوشته شده که نیاز به بررسی دارد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور بابیان اینکه کتاب کودک و نوجوان همواره جزء پرتیراژترینها هستند، تصریح کرد: ۶۰درصد اعضای فعال و غیرفعال کتابخانهها گروه سنی کودک و نوجوان هستند اگر چه کتاب، فیلم، موسیقی و بازی خوب ویژه این قشر کم داریم.
رمضانی با اشاره به اینکه معتقد هستیم، استان بوشهر در زمینه ساختارهای کتابخوانی جزء استانهای بحرانی کشور نیست، افزود: البته به لحاظ تعداد کتابخانهها با استاندارد و فضای مطلوب فاصله وجود دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در توزیع ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی کشور دچار نواقصاتی هستیم، عنوان کرد: اگر چه در طول سالها به آثار تالیفی کودک و نوجوان توجه زیادی شده است، اما همچنان کتابهای ترجمه با نسبت ۶۰ به ۴۰ به پرمخاطبتر هستند که بخشی از علت به انگیزههای مالی و اقتصادی برمیگردد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه پیش از انقلاب حدود ۳۰۰ کتابخانه عمومی در سطح کشور وجود داشت، خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن اینکه آن زمان جمعیت کشور ۳۰ میلیون بود، امروز باید ۹۰۰ کتابخانه داشته باشیم که نزدیک به سه برابر است.
رمضانی با بیان اینکه در خصوص سرانه مطالعه پایشهای دقیقی انجام نشده و آمارهای متفاوتی وجود دارد، عنوان کرد: در یکسال گذشته ۱۱۰ هزار عنوان کتاب با میانگین تیراژ ۵۰۰ نسخه در کشور منتشر شده است که این نشان از آمار خوبی میدهد و نمیتوان گفت که مردم ما کتاب نمیخوانند.
وی با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به استان بوشهر از نخستین سفرهای استانی بود، یادآور شد: از این رو کتابخانه بوشهر از مصوبههای سفر استانی هیات دولت دور ماند اما با پیگیریهای انجام شده خارج از اعتبارات سفر برای این پروژه نیز قول همکاری مساعد گرفتهایم. البته پیشنهاد تازهای که برای تاسیس سریعتر کتابخانه مرکزی در نقطه بهتری از شهر بوشهر (کتابخانه شهید عاشوری واقع در مجتمع فرهنگی ۹ دی) نیز مطرح شده است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: بازتعریف خدمات کتابخانه عمومی خلیج فارس به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی استان بوشهر میتواند زمینه ساز ارائه خدمات نسل جدید کتابخانههای عمومی که در واقع فراتر از یک سالن مطالعه باشد، برسیم.
انتهای پیام