آمریکا: روسیه از نفوذ خود با هدف صلح باکو - ایروان استفاده کند

ایالات متحده از روسیه خواست تا از "نفوذ بسیار زیادش" با ارمنستان و جمهوری آذربایجان استفاده کند تا به این درگیری و خشونت پیش‌آمده که باعث مرگ چندین تن شده، خاتمه دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که "بی‌شک" تنش میان ارمنستان-جمهوری آذربایجان به نفع مسکو نیست و همچنین روسیه "قدرت نفوذ منحصر به‌فردی" دارد که می‌تواند به این درگیری پایان دهد.

پرایس به خبرنگاران گفت: «ما از روسیه خواسته‌ایم تا از نفوذ خود به طریقی استفاده کند تا این خشونت‌ها و خصومت‌ها پایان یابند و تنش‌زدایی ایجاد شود.»

وی افزود: برای ما دشوار است تا تصور کنیم که چگونه درگیری دیگری در مرزهای روسیه به نفع کسی از جمله به نفع افرادی در مسکو خواهد بود.

این اظهارات پس از آن انجام شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا خبر داد که "روسیه احتمالا می‌تواند به کاهش یافتن این درگیری کمک کند."

این وزیر خارجه آمریکا در ایالت ایندیانا در جمع خبرنگاران گفت: «اگر روسیه در واقع بتواند از نفوذ خود برای خاتمه دادن به خشونت‌ها استفاده کند و همچنین از مردم بخواهد تا با حسن نیت به سمت صلح پیش بروند، چنین موضوعی اقدامی مثبت تلقی خواهد شد.»

بلینکن یک مکالمه تلفنی با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان انجام داد و از آن‌ها خواست تا به خصومت‌ها و درگیری‌ها پایان دهند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «بلینکن از رئیس‌جمهور علی‌اف خواست تا به این درگیری‌ها و خشونت‌ها پایان دهند و تاکید کرد که ایالات متحده خواستار توقف فوری این درگیری و ایجاد صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.»

این وزارت خارجه بیانیه مشابهی را صادر و در آن به تماس بلینکن با پاشینیان اشاره کرد؛ بلینکن به نخست‌وزیر ارمنستان اطمینان خاطر داد که آمریکا خواستار توقف فوری این درگیری‌ها است.

پاشینیان گفت که در درگیری اخیر مرزی ۴۹ سرباز ارمنی کشته شدند. باکو هم می‌گوید ۵۰ تن از نیروهایش را از دست داده است.

مناقشه بر سر منطقه قره‌باغ که یک سرزمین کوهستانی در مرزهای جمهوری آذربایجان است که از دهه ۹۰ میلادی کنترل آن در اختیار ارمنی‌هاست، در سال ۲۰۲۰ به یک جنگ شش هفته‌ای کشیده شد و طی آن نیروهای جمهوری آذربایجان بخش‌هایی از این سرزمین را دوباره به دست گرفتند. دو طرف بعد از میانجیگری روسیه برای رسیدن به آتش‌بس روی یک طرح صلح کار کردند اما گاه و بیگاه یکدیگر را به شلیک به آن سوی مرز متهم می‌کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401062317338
  • خبرنگار : 71660