یک متخصص مغز و اعصاب:

اختلال در تمرکز ربطی به آلزایمر ندارد

یک متخصص مغز و اعصاب در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه اختلال در تمرکز ربطی به آلزایمر ندارد، گفت: در بیماری آلزایمر حافظه کوتاه‌مدت دچار مشکل می‌شود، درحقیقت هنگام برخورد با بیماران مبتلا به آلزایمر می‌توان مشاهده کرد این افراد از تمرکز خوبی برخوردار هستند.

مجید جعفری در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص علل کاهش تمرکز در افراد و راه‌های تقویت آن، اظهار کرد: مرکز تمرکز بدن در قسمتی از مغز به نام لوب پیشانی قرار دارد که به این قسمت از مغز حافظه فوری نیز گفته می‌شود اما حافظه اخیر انسان که مسائل مربوط به چند ساعت اخیر، روز گذشته یا امروز را ذخیره می‌کند در لوب گیجگاهی قرار دارد.

این متخصص مغز و اعصاب در چهارمحال و بختیاری افزود: زمانی که حافظه اخیر که لوب گیجگاهی مرکز آن است دچار مشکل می‌شود بیماری مانند آلزایمر در فرد بروز پیدا می‌کند، درصورتی که تمرکز مربوط به لوب پیشانی در مغز است و اختلال در تمرکز می‌تواند علل گوناگونی داشته باشد برای مثال افسردگی، اضطراب، مشغله کاری، بی‌خوابی، وارد شدن آسیب به لوب پیشانی و... از جمله این علل است.

وی با بیان اینکه در بیماری آلزایمر حافظه کوتاه‌مدت دچار مشکل می‌شود، ادامه داد: درحقیقت هنگام برخورد با بیماران مبتلا به آلزایمر می‌توان مشاهده کرد این افراد از تمرکز خوبی برخوردار هستند برای مثال اگر نام فردی را به آن‌ها اعلام کنیم به راحتی این اسم را تکرار می‌کنند اما اتفاقات شب و یا روز گذشته را به فراموشی می‌سپارند بنابراین اختلال در تمرکز با بیماری آلزایمر متفاوت است.

جعفری عنوان کرد: زمانی که اختلال در تمرکز مداوم باشد همچنین با برخی علائم دیگر همراه شود نشانگر ابتلا به یک نوع بیماری است برای مثال اگر بیماری افسردگی عامل اختلال در تمرکزش باشد علائمی همچون خستگی، خلق افسرده، اختلالات خواب و... نیز در فرد بروز پیدا می‌کنند و با درمان بیماری افسردگی مشکل اختلال تمرکز شخص نیز برطرف می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اختلال تمرکز که در اثر بیماری‌های مغزی ظاهر می‌شود با برخی علائم دیگر مانند اختلال در حافظه، اختلال شناختی، اختلال در حافظه کوتاه مدت و... همراه است همچنین به مرور زمان این اختلالات در بیمار شدت بیشتری پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرد: اختلال تمرکز که به تنهایی ظاهر می‌شود و هیچ علائم دیگری ندارد همچنین به صورت گذرا و موقتی است معمولا به دلیل مواردی همچون اضطراب، بی‌خوابی، مشغله کاری و کارهای متنوعی که فرد انجام می‌دهد و... است و به دلیل ابتلا به بیماری خاصی نیست.

جعفری یادآور شد: درصورتی که افراد به اختلال تمرکز دچار شدند و علائم دیگری که بیانگر ابتلا به بیماری‌های مغزی یا افسردگی باشد در آن‌ها وجود ندارد برای برطرف شدن این مشکل توصیه می‌شود خواب کافی داشته باشند، از فعالیت حرکتی روزانه به میزان کافی برخوردار باشند، رژیم غذایی مناسبی داشته باشد و از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که فرد در آن‌ها دچار اضطراب و استرس می‌شود پرهیز شود.

این متخصص مغز و اعصاب در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه مصرف برخی موادغذایی مانند قهوه و چایی موجب افزایش تمرکز در افراد می‌شود، بیان کرد: درصورتی که اختلال در تمرکز با برخی علائم دیگر مانند علائم بیماری افسردگی همراه باشد لازم است در ابتدا این بیماری زمینه‌ای درمان شود، در برخی موارد نیز مشاهده می‌شود افراد از برخی داروها جهت تقویت تمرکز خود استفاده می‌کنند به ویژه این موضوع در دانش‌آموزانی که کنکور یا امتحانات مدارس را در پیش دارند بسیار مشاهده می‌شود اما مصرف این داروها توصیه نمی‌شود چرا که مصرف آن‌ها ریسک ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را افزایش می‌دهند و می‌توانند عوارض جدی برای شخص ایجاد کنند.

وی توضیح داد: آلزایمر بیماری افراد بالای ۶۰ سال است موضوع ژنتیک نقش کمی در ابتلا به آن دارد البته ممکن است در مواردی نیز موضوعات ارثی زمینه‌ساز بروز آلزایمر باشد، زمینه‌ساز این بیماری بروز اختلال در حافظه کوتاه مدت است همچنین در این بیماری درمان دارویی وجود ندارد و تنها می‌توان با درمان روند پیشرفت بیماری را کند کرد اما داشتن یک زندگی ذهنی فعال در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر نقش بسزایی دارد، یعنی افرادی که تحصیلات بالایی دارند به ندرت دچار آلزایمر می‌شوند، مصرف کمتر رژیم گوشتی و استفاده بیشتر از سبزیجات و میوه‌جات، داشتن فعالیت بدنی، داشتن مطالعه و... نیز از جمله مواردی است در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر هستند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401053021604
  • خبرنگار : 50454