به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، منتقدان از جمله کییف و متحدان غربیاش، آلمان را متهم کردهاند که در حمایت از اوکراین بسیار کند و آهسته پیش رفته است؛ اتهامی که اولاف شولتس آن را رد کرده است.
اما جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به شولتس گفت، رهبریاش در هدایت واکنش اروپا به حمله ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به اوکراین بسیار مهم و حیاتی بوده است.
وی افزود: میخواهم از شما به خاطر اینکه پس از رسیدن به صدراعظمی تلاشهای بیشتری انجام دادید، تشکر کنم. پوتین از همان ابتدا روی این احتمال که ناتو و گروه هفت به نوعی دچار تفرقه و اختلاف بشوند، حساب کرده بود اما ما دچار تفرقه نشدیم و اتحادمان را حفظ کردیم و دچار تفرقه نیز نخواهیم شد.
بایدن علنا آلمان را به خاطر موافقت با تقویت بودجه نظامیاش با یک بودجه 100 میلیارد یورویی ویژه و غلبه بر مقاومتی که ناشی از گذشته نازی دردسرسازش بود برای تامین تسلیحات برای اوکراین تحسین کرده است.
اما شولتس در داخل آلمان و در شرق اروپا به خاطر تردید کردن نسبت به اینکه چه نوع تسلیحاتی باید به کییف در مبارزهاش با نیروهای روسیه در شرق اوکراین ارسال کند، مورد انتقاد قرار گرفته است. این در حالی است که شولتس همیشه این انتقادات را رد کرده است.
شولتس نیز به نوبه خود گفت: این یک پیام بسیار خوب است که ما متحد میمانیم و ظاهرا پوتین هرگز انتظارش را نداشت.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: رهبران آمریکا و آلمان در این دیدار درباره امنیت غذایی جهانی در پی حمله روسیه به اوکراین و راههای رسیدگی به چالش به وجود آمده از سوی چین مذاکره کردند.
شولتس گفت: هدف اصلی نشست گروه هفت ارسال پیامی است دال بر اینکه تحریمهای غرب علیه روسیه مقصر افزایش قیمت مواد خوراکی نیست که باعث افزایش قحطی و گرسنگی در جهان جنوب (یعنی آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهای در حال توسعه در آسیا) شده است.
انتهای پیام