توصیه‌های تغذیه‌ای در ایام روزه‌داری

در حالی‌که روزه داری تاثیر مثبتی بر سلامتی دارد، زیاده روی در خوردن مواد غذایی در طول وعده های سحری و افطار می‌تواند سلامت را به خطر اندازد.

به گزارش ایسنا، پرخوری یا زیاده روی در خوردن هر وعده غذایی سحری و افطار همچنین انتخاب مواد غذایی نامناسب می تواند منجر به نفخ و ناراحتی گوارشی شود و بر متابولیسم بدن نیز تاثیر بگذارد.

مصرف این مواد غذایی در طول ماه رمضان توصیه نمی‌شود:

*غذاهای شور، شیرین، چرب یا سرخ شده: چنین غذاهایی می توانند باعث کم آبی بدن و احساس تشنگی زیاد در طول روز شوند.

*غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده: باید از مصرف آب میوه های بسته بندی شده خودداری کرد زیرا نسبت به مواد دیگر حاوی قند بیشتری هستند.

*نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای، قهوه، نوشابه و غیره.

مواد غذایی مناسب برای وعده غذایی سحری:

برای سحری، مواد غذایی متعادل حاوی مقدار کافی پروتئین و فیبر مصرف کنید تا برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید.

مصرف خوراکی‌هایی همچون خشکبار، دانه ها و میوه ها پیشنهاد می‌شود.

 مواد غذایی مناسب برای وعده غذایی افطار:

به گفته متخصصان داشتن یک افطار متعادل مهم است زیرا در این وعده غذایی ذخایر انرژی مجدد تامین می‌شود و به حفظ روزه در روز بعد کمک می کند. ضرورت دارد افراد بیشتر از غذاهای مناسبی مصرف کنند که مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شود.

به گزارش روزنامه ایندین اکسپرس، مصرف غلات کامل، سبزیجات، عدس و چربی های سالم که حاوی اسیدهای چرب تک و چند غیراشباع و منابع پروتئینی مانند شیر، ماست، لوبیا، حبوبات، تخم مرغ و گوشت بدون چربی مانند مرغ در این وعده غذایی توصیه می‌شود.

برخی از بایدها و نبایدهای روزه داری در ماه رمضان

*تامین آب مورد نیاز بدن: با نوشیدن آب کافی در طول شب برای روزه داری آماده شوید همچنین مصرف انواع میوه ها و سبزیجات به تامین آب مورد نیاز بدن کمک می‌کند.

*وعده غذایی سحری را حذف نکنید: این وعده غذایی است که انرژی بدن را در طول روز حفظ می‌کند.

*به میزان مواد غذایی مصرفی همچنین کیفیت آن توجه کنید. خوردن تنها دو وعده غذایی بسیار سنگین (اوایل صبح سپس شب) می تواند متابولیسم را به هم بزند و باعث افزایش وزن ناسالم شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۲:۲۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401011909839
  • خبرنگار : 71432