طیبه احمدزاده اظهار کرد: دلایل مختلفی برای شروع خودسرانه شیر مصنوعی توسط مادران وجود دارد که در این میان مراقبین سلامت در بخش بهداشت و مشاوران شیر مادر در بیمارستانها نقش مهمی در اصلاح این باورهای غلط در مادران باردار و شیرده دارند.
وی تصریح کرد: از جمله باورهای نادرست میتوان به آگاهی کم خانوادهها در مورد مضرات شیر مصنوعی و فواید شیر مادر، ناآشنایی بسیاری از مادران با انواع تکنیکهای شیردهی نوین، داشتن این باور اشتباه در مادر یا اطرافیان مبنی بر ناتوانایی مادر در شیر دادن به نوزادان دوقلو، تغذیه نوزادان نارس با شیر مصنوعی، سیر نشدن شیرخوار با شیر مادر، عدم امکان تغذیه نوزادان مادران شاغل با شیر مادر نام برد.
مسئول واحد سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: در صورت انجام مشاوره صحیح در دوران بارداری و پس از زایمان میتوان با افزایش سطح آگاهی مادر از شروع خودسرانه شیر مصنوعی پیشگیری کرد.
احمدزاده بیان کرد: در مواردی که مشاورههای مراقب سلامت هر مرکز با مادران تحت پوشش در خصوص عدم شروع خودسرانه شیر مصنوعی و ارائه راهکارهای تغذیه با شیر مادر موفقیتآمیز نباشد، باید مادر را به مشاوران شیردهی شهرستان ارجاع داد تا با آموزش تکنیکهای نوین شیردهی به نوزاد، مادر توانایی و اعتمادبهنفس لازم را جهت شیردهی موفق به دست آورد.
وی تأکید کرد: تغذیه با شیر مادر نقش مؤثری در سلامت کودکان زیر یک سال بهویژه نوزادان نارس دارد و از ابتلا آنان به بسیاری از بیماریها در دوران کودکی و بزرگسالی پیشگیری میکند.
دکتر محمود مؤذن متخصص اطفال نیز ضمن بیان این مطلب که در هفته اول تولد شیردهی مکرر نوزاد نقش پیشگیرانه از ابتلا به زردی دارد اظهار کرد: در صورت ادامه زردی تا هفته دوم تولد و پس از بررسی و درمان کلیه علل زردی، میتوان در کنار نوردرمانی نوزاد، به مدت 48 ساعت از شیر مصنوعی استفاده کرد و پس از افت زردی مجدداً باید شیر مادر بهصورت انحصاری ادامه یابد.
کمیته ترویج تغذیه با شیر مادر با حضور معاون فنی مرکز بهداشت، متخصص اطفال، مسئول واحد سلامت خانواده، کارشناس برنامه شیر مادر و تعدادی از مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام