توصیه‌های سلامتی برای زنان باردارِ شاغل

در دورانی هستیم که زنان در مشاغل مختلفی فعالیت دارند و در عین حال نیز باید در دوران بارداری، مراقب وضعیت سلامت خود باشند.

به گزارش ایسنا، برای مقابله با مشکلات ناشی از بارداری، زنان باید به تغذیه، خواب و ورزش توجه جدی داشته باشند.

بارداری به این معنا نیست که زنان شاغل مجبور به رها کردن شغل خود شوند، اگرچه این شرایط آنها را در وضعیت حساسی از نظر سلامتی قرار می دهد. کار کردن تا زمان وضع حمل برای زنانی که بارداری طبیعی و سالمی را تجربه می‌کنند، امکان پذیر است.

با رعایت چند نکته ساده زنان شاغل می‌توانند دوره بارداری خود را بدون مشکل سپری کنند.

تغذیه خوب: زنان باردار باید به طور مرتب وعده های غذایی کوتاه و متعادل بخورند تا انرژی لازم را داشته باشند و از اسیدیته شدن بیش از حد بدن جلوگیری کنند. توصیه می شود از گرسنگی طولانی یا فاصله زیاد بین وعده های غذایی خودداری شود زیرا ممکن است باعث ایجاد احساس بی تحرکی و خستگی در زنان باردار شود. همچنین این امکان وجود دارد که توانایی آنها برای تمرکز روی کارشان تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین مصرف تنقلات مغذی مانند سبزیجات خام، میوه‌ها، سالاد، غذاهای غنی از پروتئین توصیه می شود زیرا این غذاها برای زنان باردار شاغل ایده‌آل هستند.

همچنین زنان باردار باید حداقل چهار وعده کلسیم در روز مصرف کنند. مکمل های اسید فولیک و امگا ۳ نیز برای کنترل سلامت روان و سلامت جسمانی آنان حائز اهمیت است. این مواد مغذی برای رشد مناسب کودک نیز ضروری هستند.

خواب کافی: فشار کار سنگین منجر به کم خوابی می شود و در دوران بارداری ممکن است بر سلامت مادر و جنین تاثیر منفی بگذارد. با خواب مناسب، زنان شاغل می توانند دوران بارداری را به خوبی سپری کنند. در دوران بارداری اختلالات خواب مانند بی خوابی می تواند به مشکلاتی همچون فشار خون بارداری، پره اکلامپسی، دیابت بارداری، زایمان زودرس و اختلالات رشد جنین منجر شود.

پوشیدن لباس راحت و مناسب: در دوران بارداری لباسی را انتخاب کنید که به شما امکان می دهد آزادانه نفس بکشید. از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری کنید. پوشیدن لباس های نامناسب ممکن است به جنین فشار وارد کند، احساس ناراحتی کنید و حتی کارایی شمار را کاهش دهد.

استفاده از صندلی و میز کار مناسب در محل کار: مهم است که در دوران بارداری از صندلی و میز کار راحت استفاده شود. این کار را می توان با قرار دادن پشت و گردن خود روی یک بالش کوچک انجام داد. در حین کار با کامپیوتر، دستان خود را روی دسته نگه دارید و فاصله ایمن را حفظ کنید. استراحت های کوتاه مکرر، مانند بلند شدن و حرکت برای چند دقیقه به شما کمک می کند تا انرژی بیشتری داشته باشید.

در حین کار استراحت کرده و ورزش کنید: در دوران بارداری، زنان باید از کار بی وقفه خودداری کنند. از این رو استراحت کردن در وقفه‌های کوتاه بین کار توصیه می شود. تنفس عمیق نیز بسیار کمک کننده است. این کار گردش خون را افزایش داده و در جلوگیری از سوزش سر دل و رفلاکس اسید موثر است.

به گزارش ایسنا به نقل از dnaindia، همچنین نشستن طولانی مدت می تواند منجر به کمردرد و سفتی در بازوها و پاها شود. به همین دلیل رعایت این چند نکته حائز اهمیت است:

۱) هر ساعت، پنج دقیقه راه بروید.

۲) در حالی که پشت میز خود هستید، به آرامی دست ها را به سمت جلو بکشید، صندلی خود را جابجا کنید و پاهای خود را در صورت نیاز دراز کنید.

۳) حداقل دو تا چهار دقیقه برای تمرین تنفس عمیق وقت بگذارید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ آذر ۱۴۰۰ / ۰۶:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400092721130
  • خبرنگار : 71432