به گزارش ایسنا، بنابر اعلام قهوه مانگ، کافئین یک محرک است که سیستم عصبی، قلب و ماهیچههای بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. آمار دقیقی از میزان مصرف قهوه در جهان وجود ندارد، اما به طور تقریبی بیش از ۷۰ درصد از جمعیت جهان همهروزه قهوه مینوشند.
کافئین در قهوه چیست؟
نوشیدن قهوه باعث سرخوشی آدم میشود. و حال ما بعد از خوردن آنها خوب میشود. این حس و حال زیر سر کافئین است. بعدها قهوه شد نوشیدنی شماره یک در دنیا و قهوه به خاطر کافئینش محبوب شد. قهوه محبوبترین و دردسترس ترین نوشیدنی حاوی کافئین است که می توانید برای تهیه آن از طریق فروشگاه اینترنتی قهوه مانگ اقدام کنید.
کافئین خالص، به صورت پودر سفید رنگ تلخی میباشد. این ماده از ترکیب کربن، هیدروژن، نیتروژن و اکسیژن تشکیل شدهاست. کافئین پرمصرفترین ماده دارویی در میان انسانها بهشمار میرود .افزایش متابولیسم بدن، تحریک سیستم اعصاب مرکزی و افزایش میزان هوشیاری و آگاهی محیطی از مهمترین آثار کافئین است.
به طور متوسط یک فنجان قهوه ۹۰ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین دارد که در قهوه کافئین بالا بسته به نوع دانه قهوه و روش دم آوری کافئین بالاتری دارد.
عملکرد کافئین در بدن چگونه است؟
کافئین روی سیستم عصبی بدن انسان اثر میگذارد و به همین دلیل به عنوان محبوبترین داروی محرک در سراسر جهان شناخته شده است.
پس از مصرف، به سرعت از معده به جریان خون منتقل میشود. از آن جا، به کبد میرود و به ترکیباتی متصل میشود که میتوانند بر عملکرد ارگانهای مختلف بدن تأثیر بگذارند. با این حال، مهمترین اثر کافئین بر مغز است. کافئین مانع اثرگذاری آدنوزین میشود. آدنوزین یک انتقالدهنده عصبی است که مغز را آرام میکند و باعث میشود احساس خستگی کنیم.
سطح آدنوزین در طول روز به تدریج بیشتر میشود و ما احساس خوابآلودگی میکنیم. کافئین با اتصال به گیرندههای آدنوزین در مغز، مانع فعالیت آنها میشود و سایر ناقلهای عصبی مانند نوراپینفرین و دوپامین را آزاد میکند.
در نتیجه احساس خستگی کاهش مییابد و سطح هوشیاری بالا میرود.
چه عواملی میزان کافئین قهوه را تحت تاثیر قرار میدهند؟
برای خرید قهوه کافئین بالا باید بدانید هر فنجون قهوه میزان کافئین متفاوتی دارد. عوامل مختلفی میزان آن را تعیین میکنند:
- نوع دانه قهوه
- روش دم آوری
- تفاوت ترکیب قهوهها
میزان کافئین قهوه برحسب نوع آن
همانطور که اشاره شد، نوع قهوه در میزان کافئین موثر است. قهوه کافئین بالا بیشتر از دانه های روبوستا تشکیل شده است. عربیکا محبوبترین دانه قهوهای است که در جهان مصرف میشود. اما باید بدانید که قهوه روبستا، دو برابر قهوه عربیکا کافئین دارد.
فواید و خواص قهوه کافئین بالا
کاهش وزن و چربی سوزی قهوه
کافئین یکی از بهترین روش های طبیعی برای افزایش چربی سوزی و متابولیسم بدن است که با مصرف کالری بیشتر به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند. در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که روزانه بین ۲ تا ۴ فنجان قهوه (حاوی مقادیر بالای کافئین) مصرف می کنند، اکسیداسیون چربی در آن ها بیشتر شده و زودتر لاغر می شوند.
رفع استرس و افسردگی با قهوه کافئین بالا
تحقیقات نشان داده که مصرف روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی گرم کافئین، باعث افزایش تولید سروتونین و دوپامین شده و با بهبود خلق و خو به درمان استرس و افسردگی کمک می کند. همچنین مصرف کافئین خستگی را رفع کرده و باعث افزایش هوشیاری می شود.
کافئین برای عملکردهای ورزشی
کافئین می تواند باعث بهبود عملکرد فیزیکی در آستانه تحمل تمرین شود. کافئین می تواند پایداری عملکرد و ظرفیت تحمل را افزایش دهد و اعمال درک و تمرکز را کاهش دهد.گرچه تاثیرات آن در کوتاه مدت و تمرین با شدت بالا بی نتیجه می ماند.
تاثیر کافئین قهوه در بیماری های کبدی و سرطان
تحقیقات متعدد نشان می دهد که کافئین موجود در قهوه خطر ابتلا به بیماری های کبدی از جمله فیبروز کبدی، هپاتیت C و سیروز کبدی را کاهش می دهد.کافئین به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان دهان و گلو، سرطان کبد، سرطان کولون و سرطان پوست را کاهش می دهد.
مصرف چه مقدار کافئین در طور روز مناسب است؟
مصرف ۴۰۰ میلی گرم کافئین(که تقریبا معادل چهار فنجان می باشد)، در طول روز، برای بزرگسالان سالم، ایمن به حساب می آید. به خاطر داشته باشید که محتوای کافئین واقعی، در نوشیدنی های مختلف متفاوت است.
کافئین ممکن است برای افرادی که حساسیت بالایی دارند و یا داروهای خاصی را مصرف می کنند، گزینه خوبی نباشد زنان باردار یا کسانی که برای باردار شدن اقدام می کنند و یا شیرده هستند، باید برای مصرف کافئین با پزشک خود مشورت کنند.
جمع بندی
حتما توجه داشته باشید که در میان منابع طبیعی، قهوه بالاترین میزان کافئین را در خود دارد. میزان کافئین در انواع مختلف قهوه متفاوت است. برای خرید تازه قهوه کافئین بالا می توانید به وبسایت فروشگاه اینترنتی قهوه مانگ به آدرس www.mongcoffee.com مراجعه کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی