• چهارشنبه / ۳ شهریور ۱۳۸۹ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-4496

/گزارش/

پراو، پلکانی به سوی آسمان کرمانشاه

پراو، پلکانی به سوی آسمان کرمانشاه

رشته کوه پراو در استان کرمانشاه برای مردم این دیار دارای عظمت و شکوه خاصی است به گونه ای که این ارتفاعات را پلکانی به سوی آسمان کرمانشاه می دانند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، رشته کوه پراو در دهستان های پای روند و میان دربند از بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه واقع شده است و جهت امتداد آن شمال غربی به جنوب شرقی است.

رشته کوه پراو از سمت شمال غربی به رشته کوه شاهو متصل است و از سمت جنوب شرقی، رودخانه معروف گاماسیاب آن را از رشته کوه هرسین جدا می کند و دهستانهای پای روند و میان دربند در جنوب غربی و دهستان های دینور و بیلوار در شمال شرقی این کوه واقع شده اند.

مرتفع ترین قسمت رشته کوه پراو در بین دره مانگ هلات و دره تیرانداز واقع شده است که 3300 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و به نام قله شیخ علیخانی معروف است.

در این رشته کوه مخصوصا در قسمت شیخ علیخانی، برف چال های دائمی موجود است که در تمام فصول سال مستور از برف می باشد.

از ارتفاعات دیگر رشته کوه پراو می توان قله کمر کبود به ارتفاع سه هزار متر، قله چاله زرد به ارتفاع 2800 متر، قله بیستون به ارتفاع 2800 متر، قله طاق بستان به ارتفاع 2700 متر و قله بلوچ به ارتفاع 2600 متر را نام برد.

قله بیستون به واسطه کتیبه معروف داریوش اول هخامنشی و قله طاق بستان نیز به واسطه وجود کتیبه های خسرو پرویز از میان قله های رشته کوه پراو معروفیت و اهمیت خاصی دارند.

آبهای این رشته کوه که در واقع یک منبع بزرگ و عظیم است به صورت چشمه هایی از نواحی اطراف فوران دارد که از مهمترین آنها می توان به چشمه معروف سراب طاقبستان، چشمه معروف و مهم بیستون که دارای پنج سنگ آب است و چشمه  معروف  به سراب کنشت اشاره کرد.

به علت وفور برف و همچنین فراوانی انواع شکارهای کوهی در ارتفاعات این کوه شغل اغلب اهالی اطراف آن مانند مانگ هلات، تیرانداز و کنشت در فصل پاییز و زمستان صید و فروش شکارهای کوهی است به همین علت اهالی این مناطق اغلب شکارچیان ماهری هستند که مهمترین و نزدیک ترین این شکارگاه ها، شکارگاه کرمانشاه است.

راه صعود به قله شیخعلی خان به این صورت است که از کرمانشاه به سمت طاق بستان و کنشت به وسیله نقلیه طی می شود سپس از کشت یعنی چشمه سفید که تا چشمه کتی چرومی 20 کیلومتر طول دارد و دارای 25 تا 30 درجه شیب می باشد، صعود شروع شده پس از استراحت در کنار چشمه کتی چرومی پس از هفت تا هشت ساعت می توان به قله رسید.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha