بحران طلای کثیف در شهرهای مرکزی مازندران، یکی از عواملی که حفاظت محیط زیست را به هم میزند و باعث آلودگی و آسیب آن میشود. انباشت زباله هفت شهر استان مازندران در منطقه عمارت آمل، و تبدیل شدن این منطقه به کوهی ۱۵۰ متری، علاوه بر خطر رانش کوه زباله به سمت جاده بینالمللی هراز خطرات زیست محیطی فراوانی را به همراه دارد. زباله آمل و چند شهر استان در منطقه عمارت، انباشت و آتش زده میشود و با وزش باد، بوی بد زباله در منطقه میپیچد و این درحالی است که شیرابه این کوه زباله از اعماق کوه به رودخانه هراز میرسد و از آن برای آبیاری کشاورزی هم استفاده میشود.
شیرابههای ناشی از زباله به نحوی که خطر آلوده شدن آب شرب شهروندان نیز وجود دارد، چراکه پساب ناشی از دپوی زباله و تخلیه فاضلاب در سالهای اخیر تا عمق ۱۵۰ متری زمین نفوذ کرده و متأسفانه شیرابههای آن اکنون به سمت رودخانه هراز و بستر سد در حال ساخت این منطقه در حرکت است؛ وضع زباله آمل نگران کننده است و از حدود ۳۰ سال پیش تاکنون، زباله منطقه و چند شهرستان در منطقه عمارت دفن میشود، که کوهی از زباله ایجاد شد؛ علاوه بر اینکه ظرفیت این مکان به طور کامل تکمیل است، بهعلت نداشتن زمین جدید برای دفع، با حجم زیاد زباله مخصوصاً در بعضی ایام از جمله اعیاد و تعطیلیها که شاهد مسافران است، مواجه میشود.
معضل کوه زباله آمل بهعنوان مهمترین خطر زیست محیطی این شهرستان محسوب میشود، که امیدواریم مسئولین امر با پیگیریهای بیشتر برای عملی شدن این وعدهها اقدام کنند تا این معضل زیست محیطی تبدیل به فاجعه انسانی بزرگ نشود.
نظرات