• سه‌شنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۲ / ۰۷:۱۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92082816789

درمان بافت آسیب‌دیده قلب با روش جدید نخ‌کشی

درمان بافت آسیب‌دیده قلب با روش جدید نخ‌کشی

یک درمان پیشگامانه که قلب را بدون جراحی منقبض می‌کند، برای اولین بار در انگلیس اجرا شده که می‌تواند به هزاران بیمار مبتلا به نارسایی قلبی کمک کند.

یک درمان پیشگامانه که قلب را بدون جراحی منقبض می‌کند، برای اولین بار در انگلیس اجرا شده که می‌تواند به هزاران بیمار مبتلا به نارسایی قلبی کمک کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این رویکرد از یک دستگاه شبیه نخ‌کشی برای مسدود کردن بافت آسیب‌دیده قلب استفاده شده است.

سوکت گوچر ، یک بیمار تحت درمان به این روش، بقدری تنگی نفس داشت که راه رفتن برای وی مشکل بود. وی دو حمله قلبی خاموش را پشت سر گذاشته بود که به منطقه بزرگی از قلب او آسیب زده و منجر به نارسایی قلبی شده بود. در این حالت قلب بزرگتر شده و نمی‌تواند بطور موثر خون را پمپاژ کند.

به گفته اولاف وندلبر که این رویکرد را در بیمارستان کینگزکالج لندن انجام داده بود، زمانی که افراد به دلیل ضعیف شدن قلبشان قادر به راه رفتن نباشند، خطر مرگ در آنها بسیار زیاد است.

در صورت بروز جراحت در قلب، بافت آسیب‌دیده غیرقابل استفاده است.

درمان رایج برای قلبهای دارای آسیب آن است که عملکرد قلب را متوقف کرده و بخش آسیب دیده را در حالی که بیمار با یک دستگاه بای‌پس قلب زنده نگهداشته شده،‌ قطع می‌کنند. اما این روش بسیار خطرناک بوده و همیشه بهبود حاصل نمی‌شود.

رویکرد جدید موسوم به «بهبود بطنی کمتر تهاجمی» می‌تواند با استفاده از بای‌پس بکار گرفته شود اما هنوز نیازمند ایجاد شکافی 12 تا 15 سانتیمتری برای باز کردن دیواره سینه است؛ بدون آن که احتیاجی به باز کردن قلب باشد.

در مورد گوچر، پزشکان سپس با استفاده از پرتو ایکس، به هدایت سیمی از میان بطن چپ و میان ناحیه آسیب‌دیده قلب پرداختند. این سیم به دیواره محفظه متصل و محکم کشیده شد تا بخش آسیب‌دیده بطن چپ در جای خود بسته شود.

این کار بطور چشمگیری اندازه بطن چپ را کاهش داد که تا حدی مسئول پمپاژ خود در بدن بوده و در اثر یک حمله قلبی متورم شده و آسیب دیده بود. با بسته شدن این زخم، اندام قلب که تغییر اندازه داده می‌تواند بطور موثرتری خون را پمپاژ کند.

این عمل یک ساعته در بیمارستانهایی در سراسر اروپا به آزمایش گذاشته شده و محققان بر این باورند که این روش می‌تواند به هزاران بیمار کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha