استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در بررسیهای صورت گرفته نشان داده شده است که زعفران و عطر آن موجب کاهش خطر سکته قلبی میشود.
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در بررسیهای صورت گرفته نشان داده شده است که زعفران و عطر آن موجب کاهش خطر سکته قلبی میشود.
دکتر"حسین حسینزاده" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه خراسان، با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در گذشته مبتنی بر اثر ضد ایسکمی و سکته زعفران در بافتهای کلیه، عضلات و مغز گفت: بعد از این تحقیق با همکاری همکاران به بررسی اثر این ادویه و عطر آن "سافرانال" در مدل مصنوعی ایجاد سکته در رت توسط ماده شیمیایی ایزوپرترنول پرداختیم.
وی افزود: در این تحقیق به روش بیوشیمیایی و آسیبشناسی، مشخص شد که زعفران و عطر آن باعث پیشگیری ضایعات قلبی ناشی از سکته میشود.
دکتر حسینزاده با اشاره به اثرات دیگر زعفران مانند اثر ضد فشار خون، پایین آورنده چربی خون، ضد اترواسکلروزیر(ضد تصلب شرائین) و آرامبخشی، اظهار کرد: در این ادویه اثر ضد سکته قلبی مشاهده شد و در تحقیق اخیر میتوان زعفران را به عنوان کاندیدا مناسبی جهت مطالعه آن در انسان به منظور پیشگیری از انفارکتوس قلبی یا پس از ابتلا به این بیماری معرفی کرد.
دکتر حسین حسینزاده که در سال میلادی جاری چهار بار جزو یک درصد دانشمندان برتر در گرایش سم شناسی و داروشناسی معرفی شده است با چاپ بیش از 35 مقاله در ISI در مورد اثرات داروشناسی و سم شناسی زعفران و مواد مؤثره آن شامل رنگ(کروسین) و عطر(سافرانال)، رتبه اول جهان در بانک اطلاعاتی ISI از جهت تعداد مقالات مرتبط با علوم پزشکی زعفران و مواد مؤثره آن را دارا است.
انتهای پیام
نظرات