کم خونی در دو سال اول زندگی، اثرات غیر قابل جبرانی بر رشد و تکامل مغزی کودک دارد و موجب کاهش ضریب هوشی کودک می شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خلیجفارس، زهرا عبداللهي ، با اشاره به اينكه ضعف و خستگی، کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی در نوجوانان از جمله مهمترین عوارض فقرآهن است، اظهارکرد: عوامل متعددی از جمله استفاده از غذاهای غیرخانگی و فست فودها مانند سوسیس و کالباس موجب فقر آهن میشود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت افزود: غذاهايي كه در فست فودها طبخ ميشود، داراي ارزش غذايي پاييني از نظر ويتامين و املاح مورد نياز بدن بوده و كودكان و نوجواناني كه زياد از اين غذاها استفاده ميكنند دچار كمبود آهن، كلسيم و ويتامين «د» هستند.
عبداللهی ادامه داد: علاوه بر مصرف فست فودها، دیر شروع کردن تغذیه تکمیلی کودک، عادات و الگوهای نامناسب غذایی مانند مصرف چای قبل یا بعد از صرف غذا، کاهش مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز، از جمله دلایل ابتلاء به فقر آهن محسوب میشود.
وی توصيه كرد: افراد در برنامه غذایی روزانه خود از مواد غذایی آهندار مثل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ و سبزیجاتی مثل جعفری و شوید و حبوباتی مانند عدس و لوبیا استفاده کنند
انتهاي پیام
نظرات