• پنجشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: zanjan-61242

با حضور وزیر جهادکشاورزی صورت گرفت؛

راه‌اندازی فاز اول مجتمع پرورش گوسفند افشاری در زنجان

راه‌اندازی فاز اول مجتمع پرورش گوسفند افشاری در زنجان

 

فاز اول مجتمع پرورش و اصلاح نژاد گوسفند افشاری شرکت ساره با حضور وزیر جهادکشاورزی در شهرستان زنجان راه‌اندازی شد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، محمود حجتی بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاح فاز اول مجتمع پرورش گوسفند افشاری، گفت: متاسفانه ما در سال‌های گذشته شیوه‌های مخربی برای تولید محصولات کشاورزی داشتیم و انسان به خاطر ناآگاهی و کم‌توجهی منابع‌طبیعی را تخریب می‌کرد.

 

این مسئول ادامه داد: اگر باور کنیم که «می‌توانیم»، خیلی از مشکلات اقتصادی جامعه مرتفع می‌شود. در واقع هر جایی که حضور پیدا کردیم و دل سوزاندیم و مغز استخوان آب کردیم، نتیجه دلخواه را گرفتیم ولی هر جایی که تنبلی کردیم نتیجه‌ای حاصل نشد.

 

وی افزود: اینکه خشکسالی را بهانه کنیم و فقط به صادرات نفت تکیه کنیم توجیه تنبلی است. ما در مقایسه با سایر کشورها از منابع داخلی خود غافلیم. البته درست است که جمعیت و تقاضا افزایش یافته، ولی باید وجدان خود را قاضی کنیم؛ چرا که دانش و علم و ابزار ما بیشتر از تقاضا است.

 

حجتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی درون‌زا و برون‌نگر بودن. خوشبختانه دولت نیز پشتیبان همه بهره‌برداران و تولیدکنندگان است و فقط با تکیه بر توانایی‌ها می‌توان شاهد توفیقات روزافزون حوزه کشاورزی بود.

 

استاندار زنجان نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: حوزه کشاورزی زنجان نسبت به سایر استان‌ها قوی‌تر است؛ چرا که جمعیت روستایی آن بیشتر از متوسط کشوری است.

 

جمشید انصاری ادامه داد: خوشبختانه استان زنجان نسبت به برخی استان‌ها از بارش سالانه و منابع آب قابل قبولی برخوردار است. با این وجود در چند سال گذشته به خاطر برداشت‌های بی‌رویه ذخایر آب، سطح آب‌های زیرزمینی پایین رفته و با مشکلات جدی مواجه‌ایم.

 

وی افزود: نرخ بیکاری روستایی استان کمتر از ۷ درصد است و ما چند برش استانی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی داریم که به بهبود وضعیت معیشت روستاییان منجر می‌شود.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: شورای حفاظت از منابع آب استان طی روزهای گذشته فعالیت‌های مثمرثمری جهت حفظ منابع آب انجام داده است. همچنین طی دو سال گذشته با انسداد چاه‌های غیرمجاز، ۵۵ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده است و توانسته‌ایم با اصلاح الگوی کشت و ترویج کشت ارقام جدید، الگوهای خوبی در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

 

انصاری تصریح کرد: استان زنجان در حوزه‌های مختلف حرف‌های خوبی برای گفتن دارد. ما ۱.۳۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را در اختیار داریم و سالانه 2 میلیون و 700 هزار تن محصولات کشاورزی و دامی تولید می‌کنیم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان نیز در ادامه این مراسم گفت: بچه‌های جهادسازندگی پرچم شعار «ما میتوانیم» را از سال 58 به اهتزاز درآورده‌اند و امروز در خاکریز اول خدمت در این عرصه هستند.

 

آیت‌الله علی خاتمی افزود: پروژه پرورش گوسفند افشار از مصادیق روشن اقتصاد مقاومتی است که حدود 14 سال قبل با تعدادی از اساتید دانشگاه و جهادکشاورزی کلید خورد و امروز به ثمر رسیده است.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز گفت: این پروژه دانش‌بنیان و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است.

 

حسین جعفری افزود: مشارکت بخش خصوصی، مشارکت دانشگاه و افزایش بهره‌وری و توسعه مناطق روستایی از ویژگی‌های این پروژه است. همچنین در این پروژه از توان متخصصان داخلی استفاده شده و از سال 85، با مشارکت دانشگاه زنجان کلید خورده است. در واقع یک کار تحقیقاتی شش ساله باعث شد که اولین ایستگاه بخش خصوصی در سال 90 راه‌اندازی شود.

 

این مسئول ادامه داد: انتقال ژن به گله‌های مردمی از سال 91 انجام گرفته و ما توانستیم در 20 روستا، 42 گله مردمی را تحت پوشش قرار دهیم. این در حالی است که توان تولید مضاعف (بره‌زایی) و بهبود در خصوصیات مربوط به پشم و گوشت از ویژگی‌های مطلوب گوسفند افشاری است.

 

وی خاطرنشان کرد: استان زنجان ۱.۳۴ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده و از سطح کشاورزی مطلوبی برخوردار است. مثلا توانسته در آبزی‌پروری و پرورش ماهیان سردآبی رتبه اول کشوری را از نظر میزان رشد کسب کند. در صنایع تبدیلی نیز پارسال 202 میلیارد تومان برای تکمیل واحدهای نیمه‌تمام اختصاص یافت. علاوه بر این، توسعه دامداری‌های کوچک استان برای افزایش تولید گوشت و شیر از جمله برنامه‌های مستمر سازمان است.

 

به گزارش ایسنا، محمود حجتی با حضور در مجتمع پرورش و اصلاح نژاد گوسفند افشاری شرکت ساره، فاز اول آن را به ظرفیت 2500 راس مولد (پنج‌هزار رأس کل گله) را راه‌اندازی کرد. این طرح به صورت مستقیم برای 20 نفر اشتغال‌زایی می‌کند و با آغاز فعالیت، 420 تن در سال به ظرفیت تولید گوشت قرمز استان که در حال حاضر 16 هزار و 500 تن است، می‌افزاید. این مجموعه اولین واحد صنعتی پرورش گوسفند داشتی بزرگ مقیاس استان است که در فاز تکثیر گوسفند افشاری اصلاح شده (چندقلوزا) نقش‌آفرینی خواهد کرد. همچنین تاسیسات ایجاد شده برای این واحد دارای بالاترین درجه مکانیزاسیون و یکی از منحصر به فردترین طراحی‌ها است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha