سرپرست واحد نظارت و کنترل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان گفت: سقف طاق ضربی (سقفی با تیرآهن و آجر) در هنگام زلزله نسبت به سقف های جدید، بیشترین آمار تلفات را دارد و نمی توان از آن به عنوان سقف ایمن استفاده کرد.
سید اصغر صفوی در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، با اشاره به اینکه بهتر است سقف تیرچه بلوک جایگزین سقف های طاق ضربی شود، اظهار کرد: یکپارچه نبودن، عدم انسجام کافی، خوردگی آهن در تماس با سیلیکات گچ، لرزش در اثر محرکات محیطی و ایجاد ظاهر نا مناسب در سقف از معایب استفاده از سقف های طاق ضربی در ساختمان است.
وی با بیان اینکه سهولت استفاده، پایین بودن هزینه ساخت و امکان تغییر بخش هایی از ساختمان بعد از استفاده از سقف طاق ضربی، از دلایل رواج این سقف در بین فعالان حوزه ساختمان است، تصریح کرد: به دلیل ایمن نبودن سقف طاق ضربی، استفاده از آن در ساختمان های بزرگ و چند طبقه مناسب نیست.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه سقف تیرچه با بلوک سفالی، سیمانی یا یونولیتی می تواند جایگزین مناسبی به جای سقف های طاق ضربی باشد، افزود: سقف تیرچه بلوک به دلیل استفاده از انبوهی از آرماتورها و قرار گرفتن تیرچه ها در داخل تیرهای بتنی استانداردهای لازم برای استفاده در ساختمان را دارد.
وی ادامه داد: کارگران و فعالان شاغل در بخش ساختمان باید مهارت لازم در استفاده از مصالح صنعتی را داشته باشند. زیرا در بازدیدهای صورت گرفته توسط نظام مهندسی ساختمان از ساختمان های مختلف در دست ساخت استان مشاهده شده که استان زنجان از لحاظ کیفیت ساخت و استفاده از مصالح استاندارد و مهارت شاغلین بخش ساختمان نسبت به بسیاری از شهرهای بزرگ، وضعیت مطلوب تری دارد.
صفوی با اشاره به اینکه در بخش ساختمان هنوز کمی از استانداردها فاصله داریم، گفت: به دلیل استفاده از آرماتورها و همچنین قرار گرفتن در داخل تیرهای بتونی، سقف های تیرچه بلوک استانداردهای لازم برای استفاده در ساختمان را دارند.
وی ادامه داد: کارگران و استادکاران شاغل در بخش ساختمان باید مهارت لازم در استفاده از مصالح صنعتی را داشته باشند. در بازدیدهای استانی صورت گرفته توسط نظام مهندسی ساختمان شاهد این بودیم که استان زنجان از لحاظ کیفیت ساخت ساختمان و استفاده از مصالح استاندارد و مهارت شاغلین بخش ساختمان نسبت به بسیاری از شهرهای بزرگ وضعیت مطلوب تری دارد.
صفوی خاطر نشان کرد: چشم انداز سازمان نظام مهندسی ساختمان رسیدن به مرحله ای است که از فعالیت کارگران و فعالان بخش ساختمان بدون مهارت فنی و حرفه ای و استفاده از مصالح غیر استاندارد در ساخت مسکن جلوگیری شود.
نظرات