مدیر اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری از آغاز پروژه بین المللی سازی آموزش عالی در ایران خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد دکتر عبدالحمید علیزاده در نشستی با اعضای هیات رئیسه، روسا و معاونین آموزشی دانشکده ها و همچنین مدیران گروههای آموزشی دانشگاه یاسوج افزود: تا کنون 12 تجربه موفق کشورهای مختلف دنیا در جذب دانشجویان خارجی را مطالعه کرده است.
وی اظهارکرد: بی شک اساتید و توان علمی ما از برخی از این کشورها بالاتر است و با یک کار ستادی هماهنگ و انگیزه هایی سرشار می توان تجربه موفقی در این زمینه به وجود آورد .
مدیر اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری از اقتصاد، سیاست، فرهنگ و ارتباطات بین المللی علمی در جذب دانشجویان خارجی به عنوان مولفه هایی مهم یاد و خاطرنشان کرد: علم ثروت ساز در دنیای امروز مقوله ای مهم است و ما بدنبال شکوفایی اقتصاد آموزش عالی در ایران از این مسیر هستیم .
علیزاده وجود زیر ساخت های اساسی و رفاهی در کنار وجود اساتید برجسته را از عوامل رونق دهنده جذب دانشجویان خارجی دانست و یادآور شد: بعد از صنعت توریسم و تولید روغن پالم، جذب دانشجوی خارجی سومین بخش پول ساز در کشور مالزی است و این مساله به وجود زیر ساخت های مناسب رفاهی دانشگاهی در این کشور بر می گردد .
وی تصریح کرد: برادری فرهنگی از مسیر ارتباطات اجتماعی و دانشگاهی می گذرد و ما اهداف مهم فرهنگی، اقتصادی و همچنین تبادلات فن آوری و علوم مختلف را از مسیر جذب دانشجوی خارجی پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به روایت معصوم که می فرماید زکات علم نشر آن است، ادامه داد: جامعه دانشگاهی در قبال همه انسانها و جامعه بشری مسئول است و زکات دانش ما نشر آن در جامعه جهانی است .
مدیر اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری عنوان کرد: در گزارش سفر خود به معاون محترم وزیر از هماهنگی، تعامل و همراهی کم نظیر دانشگاه یاسوج خواهم گفت .
علیزاده بیان کرد: خوشبختانه در زمینه اسناد بالادستی در حوزه جذب دانشجویان خارجی هیچ مانعی وجود ندارد و در برنامه ششم توسعه باید 75 هزار دانشجوی خارجی جذب کرده باشیم .
وی همچنین از طرح جامع ساماندهی امور دانشجویان خارجی خبر داد و افزود: جذب، پذیرش، آموزش، پشتیبانی و حفظ ارتباطات بعد از فارغ التحصیلی از جمله جنبه های مختلف طرح است .
مدیر اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری با مثبت ارزیابی نمودن برگزاری یازدهمین جشنواره فرهنگ ملل در اصفهان گفت: از 35 غرفه که توسط دانشجویان خارجی اداره می شد بیش از 100هزار نفر بازدید کردند که مطمئنا این جشنواره در معرفی فرهنگ کشورهای مختلف و تشویق دانشجویان خارجی برای حضور بیشتر در ایران موثر بوده است .
علیزاده اظهار کرد: تمرکز زدایی و اختیار بخشی بیشتر به دانشگاهها ما را در جذب دانشجویان خارجی به موفقیت بیشتری خواهد رساند .
وی دانشگاه علوم پزشکی تهران و پردیس کیش دانشگاه تهران را نمونه های موفق جذب دانشجویان خارجی دانست و اضافه کرد: با توجه به وجود رقبایی همچون کشور ترکیه در همسایگی ما امیدوارم درخواست های پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه یاسوج ظرف مدت دو هفته جواب داده شود .
دکتر احمد عریان، رئیس دانشگاه یاسوج با بیان ویژگیهای شاخص علمی دانشگاه و مشخصات جغرافیایی استان، گفت: پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه یاسوج آغاز می شود و جذب دانشجویان خارجی در این دانشگاه مسئله ای کاملا ضروری است.
وی افزود: متاسفم که در این دانشگاه جامع زودتر اقدام به پذیرش دانشجوی خارجی نکرده ایم زیرا از 6روش موجود علم سنجی در دنیا حضور دانشجو و عضو هیات علمی خارجی در رنکینگ بسیار موثر است .
عریان به توان علمی اعضای هیات علمی اشاره و اظهارکرد: امروز برای من روز مهمی در توسعه دانشگاه است و امیدوارم این گام با همراهی همه همکاران ما را به موفقیت بیشتر نزدیکتر کند .
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست نیز اعضای هیات علمی حاضر در جلسه به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
|
|
|
نظرات