• چهارشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: tabriz-63288

/گزارش/

روستاهای مراغه در چه وضعیتی قرار دارند؟

روستاهای مراغه در چه وضعیتی قرار دارند؟

نبود خانه مقاوم، نبود امکانات رفاهی همچون، تلفن، برق، گاز، اینترنت، آب شرب و ... نبود درآمد کافی و وجود رغبت برای زندگی مدرن باعث می شود اهالی روستا به سمت شهرها سرازیر شوند.

 

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان‌شرقی، مهاجرت روستاییان به شهرها باعث ایجاد حاشینه نشینی در شهرها و دیگر مشکلات می شود. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با فرمان امام راحل و برای محرومیت‌زدایی در روستاها تأسیس شده است و اکنون اجرای طرح هادی در روستاها و مقاوم‌سازی مساکن روستایی را برعهده دارد.

 

طی سفری یک روزه جمعی از خبرنگاران جهت بررسی وضعیت روستاهای شهرستان مراغه به این شهرستان سفر کردند. "پالچوقلوي"، نخستین روستایی بود که خبرنگاران از آن بازدید کردند، محمد مقتومی، مدیر بنیاد مسکن مراغه با بیان اینکه این روستای 121 خانواری 473 نفر جمعیت دارد، گفت: علی رغم انجام مطالعه، طرح هادی این روستا اجرا نشده است.

 

وی افزود: بيش از 70 درصد خانه‌هاي این روستا با حمايت‌هاي بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان مقاوم سازي شده و تا دو سه سال آينده مقاوم سازي در اين روستاها به 100 درصد خواهد رسيد.

 

وی خاطرنشان کرد: با همكاري بخشداری سراجو كار تشكيل پرونده به جاي مراجعه به نقاط شهري كه همواره با هزينه‌هاي اضافي و تلف شدن وقت با ارزش روستاييان همراه بود، در روستاها و با همكاري پست بانك ها انجام  مي گيرد.

 

روستای "صومعه سفلي" دومین روستایی بود که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت، این روستای نسبت بزرگ 382 خانوار و بیش از یک هزار و 500 نفر جمعیت داشت که بسیاری از خانه های آن مقاوم سازی شده و همچنین فاز نخست طرح هادی آن نیز اجرا شده بود.  

 

"چلان عليا" یکی دیگر از روستاهای منطقه بود که طرح هادی آن اجرا نشده بود.

 

آلما چوان، کرمجوان، ينگجه و قراتلو" از ديگر برنامه هاي تور يك‌روزه خبري بنياد مسكن بود كه در بعضي از اين روستاها همه مسکن های مردم مقاوم سازي شده بود و فقط از علوفه‌هاي انبار شده بر پشت بام طويله مي شد تشخيص داد كه اينجا روستاست. طرح هادی این روستاها هم بطور کامل اجرا شده بود.

 

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراغه اظهار کرد: سعی می کنیم طرح هادی را با کمک دهیاری ها و مردم انجام دهیم تا روند اتمام کار سرعت بیشتری بگیرد.

 

وی از جذب 9 ميليارد تومان اعتبار از 10 ميليارد تومان تخصيص يافته امسال خبر داد و اين را هم گفت كه بخش سراجوي مراغه 99 روستا دارد كه در 80 درصد اين روستا مردم با استفاده از تسهيلات بانكي 15 ميليوني بنياد مسكن كار مقاوم سازي خانه هايشان را شروع كرده اند و بنياد مسكن هم با اجراي مسيرگشايي و طرح هادي كمك حال آنهاست.

 

به گفته مقتومي 162 روستا در مراغه وجود دارد كه 126روستا بالاي 20 خانوار جمعيت دارند كه طرح هادي  100 روستا مطالعه شده، 10 روستا امسال مطالعه مي شود و در 43 روستا طرح هادي آغاز شده كه يك فاز آن پايان يافته است.

 

رئيس بنياد مسكن مراغه همچنين كل واحد هاي روستايي موجود در اين شهرستان را چهار هزار واحد اعلام كرد كه دو هزار و 700 روستا با استفاده از تسهيلات بنياد مسكن به طور كامل مقاوم سازي را انجام داده اند.

 

بنياد مسكن در مراغه مجتمع تجاري سهند را در شش هزار و 500 متر مربع زيربنا، با 51 واحد تجاري، يك رستوران، 20 واحد خدماتي با 10 ميليارد تومان هزينه پيش بيني شده در حال ساخت دارد که سال 95 به بهره برداري مي رسد.

 

پروژه 24 واحدی شهيد متذكر مراغه هم از ديگر كارهاي اجرا شده بنياد مسكن بود كه چهار واحد تجاري داشت.

 

بخشدار سراجوي شهرستان ويژه مراغه هم كه به استقبال خبرنگاران آمده بود گفت: 99 روستا در بخش سراجو وجود دارد كه 94 روستا داراي سكنه و پنج روستا خالي سكنه است.

 

نقي محمدي با بيان اين كه حتي در دور افتاده ترين روستاي اين بخش (روستاي اورتا قشلاقي) طرح هادي اجرا شده است گفت: بخشداري با كمك دهياران روستاها كار جدول گذاري  و در بعضي روستاها ديوار ساحلي احداث مي كند تا كار مقاوم سازي روستاها با انگيزه بيشتر به وسيله روستايي ها دنبال شود.

 

وی توزيع عادلانه اعتبارات را بين سراجوي شرقي با 60درصد جمعيت بخش و سراجوي غربي كه 40 درصد جمعيت بخش را در خود جاي داده است از اهداف بخشداري دانست و افزود: امسال 26 كيلومتر راه روستايي ايجاد كرديم كه از زيرساخت هاي توسعه محسوب مي شود و تا پايان سال حداقل در 25 روستا طرح هادي اجرا خواهد شد.

 

محمدي همچنين از طرح هاي اشتغالزاي خود براي منطقه گفت؛ اين كه با ايجاد واحد توليدي لبنيات مي توان از 100 تن شير گوسفندي كه سالانه از روستاي 470 خانواري صومعه سفلي به صورت خام فروخته مي شود لبنيات توليد كرده و ضمن اشتغالزايي وستاييان، ارزش افزوده آن را صرف توسعه همه جانبه روستا كرد. يا با راه اندازي كارگاه هايي براي توليد فرش، رونق اقتصادي را به روستاهاي بخش هديه داد.

 

بر اساس این گزارش، چهره روستاهای استان نسبت به سال گذشته تغییر اساسی یافته و محرومیت زدایی تا حدودی در روستاها از بین رفته و در اکثر آن ها امکانات رفاهی فراهم شده است.

 

گزارش از: سامان عیوضی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha