به گزارش ایسنا-منطقه سمنان، دکتر قاسم جان بابایی در حاشیه افتتاح پروژه های درمانی سمنان در جمع خبرنگاران از بالارفتن جمعیت سالمندان و پیرشدن کشور به عنوان عاملی مهم در این افزایش سرطان نام برد و اظهار کرد: با افزایش میانگین سن جمعیت بیماران سرطانی نیز افزایش می یابند.
وی از افزودن سالانه 100 هزار بیمار سرطانی جدید به بیماران سرطانی کشور خبر داد و افزود: در حال حاضر هر ساله 100 هزار بیمار سرطانی جدید به بیماران کشور افزوده می شوند و این آمار متاسفانه تا 2030 به سالانه 150 هزار نفر افزایش می یابند.
معاون درمانی وزیر بهداشت با بیان اینکه دو شاخص امید و میانگین سنی رابطه مسقیمی با افزایش سرطان دارند ادامه داد: به هر میزان که امید به زندگی و میانگین سنی در جامعه افزایش یابد، امکان بروز بیماری سرطان در آن جامعه نیز افزایش می یابد همچنان که امروز در کشور توسعه یافته ای مانند ژاپن که میانگین سنی بالایی داشته و یکی از کشورهای پیر محسوب می شود از هر دو نفر یک نفر دچار سرطان است.
وی با اشاره به مشکلات بیماران سرطانی در تهیه دارو گفت: در گذشته اکثر اقلام دارویی مرتبط با بیماری سرطان از خارج وارد می شد و سالانه هزینه زیادی صرف تامین آنها می شد اما خوشبختانه در سال های اخیر بسیاری از داروهای مورد نیاز بیماران سرطانی در داخل تولید و روانه داروخانه های کشور می شود.
جان بابایی وارداتی بودن برخی داروهای سرطان را از دلایل قیمت بالای آنها داست و گفت: خوشبختانه در چند سال گذشته برای تولید بیشتر داروهای اساسی مورد نیاز در درمان سرطان های مختلف در داخل کشور برنامه ریزی شد و هم اکنون اکثر این دارو در داخل تولید می شود و لذا نگرانی چندانی از این نظر وجود ندارد.
وی با اشاره به حمایت های دولت از شرکت های داروساز داخلی ادامه داد: به دنبال این حمایت ها، خوشبختانه شرکت های داروسازی داخلی هم اکنون از توانمندی خوبی برخوردارند و تولید داخلی جوابگوی نیاز کشور به بسیاری از اقلام دارویی است.
معاون درمانی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه مراکز درمانی فعال در درمان سرطان در بسیاری از استان ها فعالیت دارند اظهار کرد: در حال حاضر 145 مرکز نوع یک درمان سرطان، 30 مرکز درمانی نوع دو و 15 مرکز پیشرفته درمان سرطان در سطح کشور فعالیت دارند.
نظرات