مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت
غذا و دارو آذربایجان غربی گفت: پنیر سنتی (کوزه ای) آذربایجان غربی ساماندهی و شناسنامه دار می شود.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی قادر
حاجی قلیزاده در جلسه هماهنگی اجرای طرح ساماندهی پنیر سنتی ارومیه که با حضور معاون
غذا و داروی ارومیه و اساتید برجسته دانشگاه در سالن شورای این معاونت برگزار شد؛ به
مقدمات اجرای طرح اشاره کرد و گفت: این طرح در فاز نخست و به صورت پایلوت از خرداد
ماه سال جاری با برگزاری جلسات هماهنگی متعدد آغاز شد؛ که تشکیل جلسه با کارشناسان
اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی استان در خرداد ماه سال جاری در خصوص انتخاب
اعضاء هیئت علمی، انتخاب واحدهای تولیدی پایلوت و تبادل اطلاعات در مورد پنیر سنتی
قدم های اولیه این طرح بود.
وی با بیان اینکه ادامه داد: همچنین در جلسه ای ویژه با حضور متخصصین امر برگزار شد ضوابط پنیر سنتی کوزهای تدوین، ویژگی های شیمیائی و
میکروبی و فرآیند تولید محصول فوق الذکر بررسی شد .
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت
غذا و دارو آذربایجان غربی تصریح کرد:طی جلسه ای
با حضور مدیران و مسئولین فنی 16 واحد تولیدی لبنیات استان امکان سنجی تولید
آزمایشی پنیر کوزهای صنعتی بررسی شده است.
حاجی قلیزاده اظهار کرد: با حضور معاون
غذا و دارو فرآیند تولید محصول به صورت زیرزمینی و در دو نوع ظرف سفالی و پلیمری، فرآیند
تولید پنیر کوزهای به روش مدلسازی شده و به روش تعیین دما و رطوبت اپتیمم برای فعالیت
باکتریهای اسید لاکتیک تعریف و مدت زمان دوره رسیدن پنیر، آزمایشات میکروبی و شیمیایی
و زمان انجام آزمایشات در مراحل مختلف دوره رسیدن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش ایسنا؛ پنیر محلی کوزهای (کوپه
پنیری) نوعی پنیرخوش طعم و پر طرفدار منطقه آذربایجان و کردستان است که با اجرای طرح
ساماندهی پنیر سنتی ارومیه می توان، پنیر محلی بسته بندی شده، برچسب دار و منطبق با
موازین بهداشتی به تولید انبوه رساند و به شهروندان معرفی و ارائه کرد.
نظرات