معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: یک کرم مناسب در تابستان و ویژگی های محافظت از پوست در مناطق گرم می تواند در کاهش ابتلا به بیماری ها موثر باشد.
مجید سعیدی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، با بیان ضرورت استفاده از فراوردههای ضدآفتاب برای محافظت پوست اظهار کرد: باید توجه شود تا ضدآفتاب SPF مناسب داشته و متناسب پوست فرد باشد.
وی تصریح کرد: برای افراد دارای پوست چرب بهتر است از ضدآفتابهای با محتوای چربی کم یا فاقد چربی از ضد آفتابی که هر دو محدوده A و B ماورابنفش را پوشش میدهد استفاده شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطرنشان کرد: افراد باید دقت کنند تا از ضد آفتاب حاوی آنتیاکسیدانهای موضعی و در مناطق با رطوبت بسیار فراوان از ضدآفتاب مقاوم در برابر آب استفاده کنند.
سعیدی با بیان اینکه در سالهای گذشته با وجود استفاده از فراوردههای ضدآفتاب، باز هم بروز ضایعات و سرطانهای پوستی افزایش یافته است، افزود: یکی از علتهای احتمالی این موضوع اعتماد بیش از اندازه به این فراوردهها است و افراد تصور میکنند با کاربرد یک ضدآفتاب، کاملاً در برابر نور خورشید در امان هستند.
وی تاکید کرد: استفاده از پوششهای فیزیکی مانند لباسهای آستین بلند، کلاههای با لبه بزرگ و استفاده از رنگهای تیره باعث کاهش میزان تماس بدن با نور میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: ضد آفتابهای شیمیایی باید حدود نیم ساعت پیش از قرار گرفتن در معرض نور استعمال شوند تا فرصت نفوذ به داخل پوست را داشته باشند و هر دو ساعت نیز تمدید شود.
سعیدی اظهار کرد: اشعه ماورابنفش از ابر عبور می کند، پس حتی در روزهای ابری باید ضد آفتاب مصرف کرد و در هوای برفی نیز درصد بالایی از نور منعکس می شود بنابر این مصرف ضد آفتاب جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی ضروری است.
وی ادامه داد: برخی بر این باورند که استفاده از فراورده هایی با SPF بالا نیاز کاربرد مجدد آنها را برطرف می سازد در حالی که ارتباط خطی بین عدد SPF و درصد عملکرد آن وجود ندارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: یکی دیگر از نکات بسیار مهم در مورد استفاده از فراورده های ضدآفتاب، مقدار فراوردهای است که باید مورد استفاده قرار گیرد به عنوان مثال خانم ها، باید حداقل 1.2 گرم از فرآورده در سطح پوست صورت استفاده کنند اما بسیاری از خانم ها حدود 0.085 گرم از فراورده را در سطح پوست استفاده میکنند، در حالی که برای رسیدن به این کارایی، باید این میزان 14 بار در سطح تکرار شود.
سعیدی ادامه داد: در محیط هایی با انعکاس نور بالا مانند مناطق ماسهای مانند ساحل دریا و بیابان، برف، نواحی شنی و آب، باید بیشتر مراقب آفتاب سوختگی بود.
وی اظهار کرد: در مناطق مرتفع با افزایش ارتفاع از ضخامت جو کاسته میشود بنابراین میزان کمتری از اشعه ماورابنفش توسط جو جذب می شود و به محافظت بیشتری از پوست نیاز است.
وی با بیان اینکه خانم های باردار و کودکان بهتر است ضدآفتاب فیزیکی استفاده کنند، افزود: باید نوزادان و کودکان را از تابش مستقیم نور خورشید محافظت کرد و نحوه مراقبت از خود در برابر اثرات نور خورشید و آفتاب سوختگی را به کودک آموزش داد.
سعیدی اظهار کرد: از رفتن به سولاریوم و سالن های برنزه کننده پرهیز شود چرا که به طور معمول این دستگاه ها با محدوده A ماورابنفش کار میکنند و استفاده متعدد و درازمدت از این گونه دستگاه ها می تواند عوارض بسیاری را برای پوست به دنبال داشته باشد.
وی افزود: تماس با آفتاب جهت سنتز ویتامین D ضروری است، به همین دلیل توصیه می شود در ساعاتی از روز پیش از ساعت 9 صبح و یا بعد از ساعت 4 عصر به مدت 5 تا 15 دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیریم.
سعیدی عنوان کرد: در صورتی که قرار گرفتن در معرض نور کمتر از 20 دقیقه باشد، نیازی به استفاده از فراورده های ضدآفتاب نیست، مگر در افرادی که پوست بسیار حساسی دارند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ضد آفتاب در مقابل نور مهتابی و مانیتور، برای افرادی که پوست حساس دارند، ضروری است، افزود: یکی از نقاطی در صورت که گاه مورد محافظت قرار نمی گیرد، بینی است و این عضو بدن بیشترین میزان نور را در صورت دریافت می کند، بنابراین استفاده از فراورده های ضد افتاب در این ناحیه بسیار مهم است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار کرد: با توجه به تومورهایی که در ناحیه لب ایجاد می شود، استفاده از ضدآفتاب های ناحیه لب، معمولاً به صورت قلم (Lipstick) ارائه می شود، بسیار مهم است.
وی افزود: با توجه به نوع پوست مردم کشورمان، که اغلب سبزه یا گندمگون است، SPF فراورده در محدوده 15 کافی است.
نظرات