سومین نمایشگاه نگارگری و گل و مرغ شهربانو حسین زاده در ساری نگارخانه رهگشا از روز 28 آذر تا 2 دی ماه عصرها از ساعت ۱۶الی۲۰ برپاست.
شهربانو حسین زاده در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران با بیان اینکه گل و مرغ یا گل و بته سازی یکی از گرایشات هنر سنتی ایران است که از اواخر قرن یازدهم رایج شد، اظهار کرد: این هنر در اواخر سلسله صفوی و بعد از آن زندیه و افشاریه مراحل تکامل را گذراند و در دوران قاجار به اوج خود رسید.
این هنرمند افزود: این گرایش هنری در تزئین نمای داخلی ساختمان های قاجار و همچنین در قلمدان سازی و نقاشی روی جلد کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه هنرمندان زیادی به این حرفه مشغول بودند، تصریح کرد: بیشترین آثار گل و مرغ به نقاشی های زیر لاکی اختصاص دارد و در کنار آن تک رقعه هایی از این سبک نقاشی ایرانی وجود دارد.
حسین زاده درباره هنرمندان قدیمی که در این رشته فعالیت داشتند، گفت: از جمله هنرمندانی که در قرن یازدهم و دوازدهم به این حرفه مشغول بودند میتوان از شفیع عباسی و محمدعلی و معین مصور یاد کرد، مشهورترین هنرمند گل و مرغ کار دوره قاجار نیز آقا لطفعلی صورتگر می باشد.
وی در خصوص هدف از برگزاری این نمایشگاه، عنوان کرد: هر انسانی هدف و خط مشی مختص به خود در زندگی دارد و باید برای نشان دادن هنر گذشتگانمام همگان تلاش کنیم.
نظرات