عدم حمایت مسوولان از یکسو و عدم توانایی مالی در تامین غذای لازم و کافی و دیگر نیازمندیهای پرورش اسب فعالان این رشته رادر استان مرکزی با مشکلات عدیده مالی و مواجه شدن با ورشکستگی روبرو کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، شرکت تعاونی پرورش اسب و سوارکاری نعل طلایی در شهرستان تفرش به بهرهبرداری رسید.
براساس این گزارش شرکت تعاونی مذکور با دارا بودن 35 رأس اسب، روزانه امکان آموزش سوارکاری به 15 نفر را داراست.
این شرکت با سرمایه گذاری 270 میلیون تومان در محوطهای به مساحت یکهزار و 600 مترمربع و زیربنای 380 مترمربع ساخته شده و زمینه اشتغالزایی 5 نفر را فراهم میکند.
رییس اداره تعاون تفرش در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر 2 شرکت تعاونی پرورش اسب در این شهرستان وجود دارد که یکی از آنها در حال ایجاد است.
وی افزود: با همکاری اداره تربیت بدنی شهرستان و استان در حال انجام پیگیریهای لازم در راستای اختصاص و واگذاری زمین لازم جهت ایجاد پیست سوارکاری به این تعاونی هستیم.
در گفتوگوی ایسنا با حسین نصیری مدیرعامل این شرکت تعاونی تازه به بهرهبرداری رسیده به نظر میرسد تبدیل شدن این باشگاه سوارکاری به شرکت تعاونی در پی مستأصل شدن مدیریت آن و به امید دستیابی به راهی برای جبران هزینهها و دریافت تسهیلاتی باشد که در سالهای گذشته موفقیتی در کسب آنها به دست نیاورده است و این همه علیرغم این مسئله مهم است که سوارکاری یکی از علاقهمندیهای قابل توجه و مشترک بسیاری از جوانان بوده و ایجاد یک باشگاه هرچند کوچک میتواند باعث جذب آنان به سمت این سرگرمی مفرح و سالم شده و هزینههای سرسامآوری را که برای پرداختن به سرگرمیهای ناسالم به خانوادهها تحمیل میشود به سمت این ورزش زیبا و مهیج سرازیر کند، با توجه به اینکه هزینه ثبت نام در این رشته از بسیاری هزینهها که در راستای سرگرمی جوانان صرف میشود کمتر بوده و نتایج آن بسیار مثمرثمرتر است.
وی در این باره گفت: پتانسیل پرورش اسب و آموزش سوارکاری در سطح استان مرکزی وجود دارد ولی عدم توجه مسوولین به این پتانسیل مانع بزرگی در مسیر ماندگاری و رشد این ورزش اصیل در استان است.
نصیری با بیان این مطلب که اگر 100 میلیون تومان سرمایه داشته باشم میتوانم بهترین باشگاه سوارکاری را در استان ایجاد کنم بیان کرد: هزینههای بسیار بالا و سرسامآور پرورش اسب باعث میشود که تنها کسانی که عشق و علاقه به این کار دارند در این راستا اقدام کرده و به هر نحو شده خود را در این رشته حفظ کنند.
وی با ابراز تاسف از عدم حمایت مسوولین شهرستان و استان در خصوص اختصاص زمین مناسب به این باشگاه جهت راهاندازی کورس اسبدوانی و ایجاد محوطه مناسب جهت آموزش سوارکاری به علاقهمندان افزود: اسبهایی که هماکنون در این باشگاه پرورش پیدا میکنند همگی از نژاد اصیل ایرانی بوده و از یک تا 20 میلیون تومان قیمت دارند.
نصیری ایجاد آموزشگاه سوارکاری را راه حل مناسبی برای برطرف شدن برخی مشکلات مالی این شرکت عنوان و اظهار کرد: این شرکت توانایی آموزش سوارکاری در 10 جلسه را به علاقهمندان داراست و میتواند در راستای خرید اسب با قیمت و شرایط مناسب به این افراد خدمات و مشاوره ارایه کند.
وی با بیان اینکه آپارتمانهایم را فروختهام که اسبهای نژاد اصیلام را نفروشم افزود: باشگاه سوارکاری و پرورش اسب هزینه سنگینی را بر دوش فعالان این بخش تحمیل میکند و این در حالی است که بدون انجام فعالیتهای آموزشی یا ارایه خدمات سوارکاری به علاقهمندان نمیتوان هزینههای این رشته را تامین کرد.
نصیری از عدم توجه و بیتفاوتی مسئولین استان حتی در اداره تربیت بدنی نسبت به این رشته ورزشی و فعالان آن اشاره کرد و گفت: کمترین جایزه درنظر گرفته شده در مسابقات اسبدوانی بندر ترکمن یک میلیون و 200 هزار تومان است ولی در استان مرکزی برنده مسابقه اسبدوانی را با یک پتوی گلبافت راهی خانه میکنند.
وی با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به این ورزش ملی در استان و حمایت مالی از ورزشکاران و پرورشدهندگان اسب افزود: این جوایز علاوه براینکه افراد مذکور را در نگهداری و تامین هزینههای اسب و انجام تمرینات بیشتر یاری میدهد انگیزه لازم را نیز برای افزایش فعالیت و رشد آنان ایجاد میکند.
نصیری به علاقهمندی مردم استان در راستای فراگیری این ورزش مفید و مفرح اشاره کرد و گفت: بسیار علاقهمندم که با تبلیغات گسترده در این خصوص مردم را با مزایا و شرایط این ورزش آشنا کنم چراکه با هدایت آنان به سمت سوارکاری علاوه براینکه روحیه نشاط و سرزندگی در این افراد ایجاد میشود استعدادهای موجود در استان نیز شناسایی میشود.
وی با تاکید براینکه یک باشگاه سوارکاری موفق میتواند زمینه رشد و شکوفایی این ورزش را در استان ایجاد کند، از وجود پتانسیل لازم جهت برگزاری مسابقات و پرورش و تربیت سوارکار در استان خبر داد و افزود: میتوان این پتانسیل را به شکل مناسبی رهبری کرد.
رییس هیات سوارکاری استان مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر یک زمین با مساحت 600 متر مربع را در شهرستان تفرش به شکل پیست سوارکاری سامان داده و فنسکشی کردهایم که تنها 2 تا 3 اسب را میتوان در آن به کار گرفت و این درحالی است که اختصاص یک زمین بزرگ و مناسب میتواند سهم بزرگی از مشکلات این شرکت را برطرف کرده و کار پرورش اسب را نیز با تسهیلات بیشتری روبرو کند.
نصیری که 35 سال پیش گواهینامه پرورش اسب دریافت کرده و پیشکسوت این رشته در استان به شمار میرود گفت: هم اکنون 2 یا 3 نفر دیگر از دوستداران این رشته در سطح استان به پرورش اسب مشغول بوده و با همین مشکلات دست به گریبان هستند.
وی با بیان این مطلب که خرید اسب در استان توسط علاقهمندان، به صورت علمی و کارشناسانه انجام نمیشود و افراد به دلیل ناآشنایی و عدم وجود مشاوره مناسب اقدام به خرید اسب با قیمتهای بسیار بالا و غیرواقعی میکنند افزود: مسئولین استان ارزشی برای این فعالیت قایل نیستند و این در حالی است که پرورش دهندگان اسب علاوه براینکه میتوانند اسبهای تولیدی خود را به قیمت مناسب به این افراد عرضه کنند این توانایی را دارند که در زمینه خرید اسب مناسب برای افراد علاقهمند و بیتجربه اقدام کنند.
نصیری با ابراز دلسردی نسبت به کار در این رشته به دلیل عدم حمایت مسئولین از یکسو و عدم توانایی مالی در تامین غذای لازم و کافی و دیگر نیازمندیها برای این نژادهای اصیل، و از طرف دیگر روبرو شدن با بیمهری مسئولین استان درخصوص ارایه تسهیلات و امکانات گفت: با این شرایط توانایی اداره این باشگاه را ندارم و از آنجا که در یک سال اخیر شرایط بسیار سختتر شده، تا اعلام ورشکستگی فاصله چندانی ندارم.
وی میانگین هزینه خوراک ماهیانه هر اسب را 60 هزار تومان عنوان کرد و با گفت: از نظر مالی قدرت استخدام کارگر را نیز نداشته و بسیاری از کارهای مربوط به نگهداری از اسبها را شخصا انجام میدهم.
وی ابراز امیدواری کرد که با تبدیل شدن به شرکت تعاونی بتواند از تسهیلات تعاون در زمینه برطرف کردن مشکلات و دستیابی به زمین مناسب جهت فعالیت خود بهره ببرد.
مدیرعامل شرکت تعاونی نعل طلایی دلیجان در پایان از ارایه نامه درخواست کمک و تسهیلات به رییس جمهور در جریان سفر استانی اشاره و خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه در جوابیه این نامه نسبت به ارایه کمک تحت هر عنوان دستور داده شده ولی تا کنون هیچگونه کمکی از طرف هیچ یک از دستگاههای مربوطه تعلق نگرفته است.
کد خبرنگار:10101
نظرات