دکتر حسین زمانزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به 23 فروردین روز دندانپزشکی، اظهار کرد: رعایت اصول بهداشتی مرتبط با هر عضو بدن الزامی است و دهان و دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ دهان و دندان از اعضای مهم بدن هستند و بهداشت آن باید رعایت شود.
وی ادامه داد: همانگونه که دهان و دندان در زیبایی، تکلم و جویدن نقش دارند، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در بدن نیز تبعات بسیاری از جمله بر سلامتی دستگاه گوارش خواهد داشت؛ سلامتی دهان و دندان تاثیر مستقیمی بر دستگاه گوارش دارد و اگر جویدن به درستی صورت نگیرد، دستگاه گوارش به ویژه معده برای هضم غذا با مشکل روبهرو خواهد شد.
زمانزاده با تاکید بر انجام دورهای جرمگیری دندانها گفت: در برخی مواقع عدم رعایت بهداشت دهان و دندان میتواند موجب ایجاد برخی تومورها در لثه شود، باید توجه داشت که اگر دور طوق دندان جرم ایجاد شود و دندان جرمگیری نشود به مرور زمان منجر به ایجاد تومور در لثه خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم انجام جرمگیری دندانها افزود: جرمگیری دندانها باید به تشخیص دندانپزشک انجام شود، ولی جهت پیشگیری از بروز بیماریهای دهان و دندان و بروز عفونت و التهاب که از عوارض عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است، افراد میتوانند هر شش ماه یکبار برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنند.
وی با اشاره به مطلوب بودن شاخص DMFT در کشور بیان کرد: شاخص DMFT شاخص سلامت دهان و دندان است؛ این شاخص نشان از توسعهیافتگی یک کشور دارد و به دندان های پوسیده، از بین رفته و پرشده یک فرد را میسنجد که این شاخص در کشور ما 1.9 برای گروههای سنی 6 تا 12 سال است.
مسئول بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: هر چقدر شاخص DMFT به عدد یک نزدیکتر شود نشان از ارتقا سلامت دهان و دندان دارد.
وی افزود: مرکز بهداشت خوزستان در تلاش است که این شاخص را با اجرای برنامههای وارنیش فلوراید در مدارس استان ارتقا دهد و امید است با راهاندازی طرح تحول سلامت دهان و دندان در مراکز بهداشت شهری و روستایی در سال جاری این شاخص ارتقا یابد.
نظرات