عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز گفت: تبليغاتي كه در زمينه افزايش قد از برخي شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان پخش ميشود صحت ندارد و نبايد به اين تبليغات توجه كرد.
دكتر بهمن قادريان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار كرد: قد افراد تا اندكي پس از سن بلوغ افزايش مييابد و پس از آن رشد قد متوقف ميشود؛ عناصري مانند روي، كلسيم و برخي ويتامينها هم اگرچه ميتوانند در افزايش قد موثر باشند، ولي معجزه نميكنند.
وي افزود: كوتاهقدي ميتواند دلايل مختلفي مانند ژنتيك، كمكاري غده تيروئيد، ديابت، سوء جذب مواد غذايي و كمبود كلسيم داشته باشد؛ ميتوان با مراجعه بهموقع به پزشك هر كدام از اين موارد را درمان كرد.
قادريان تصريح كرد: عناصري مانند روي و كلسيم در افزايش قد موثر هستند و ميتوان از داروهاي حاوي اين عناصر تحت نظر پزشك استفاده كرد؛ البته باز هم بايد به اين نكته توجه داشت كه تاثير اين داروها هم معجزهآسا نيست و تنها به ميزان اندكي موجب افزايش قد ميشوند.
اين متخصص غدد اظهار كرد: برخي شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان وسايلي مانند "دمپايي افزايش قد" را تبليغ ميكنند؛ اين وسائل هيچ تاثيري بر قد افراد ندارد و نبايد از آنها استفاده كرد؛ افرادي كه احساس ميكنند فرزندشان نسبت به ديگر كودكان قد كوتاهتري دارد بايد با مراجعه بهموقع به پزشك، علت اين مشكل را يافته و آن را پيش از سن بلوغ درمان كنند.
قادريان گفت: استفاده از مواد غذايي حاوي كلسيم و ويتامينها مانند لبنيات، گوشت و تخم مرغ هم در افزايش قد موثر است و مصرف اين مواد پيش از سن بلوغ توصيه ميشود.
وي تاكيد كرد: اگرچه پس از سن بلوغ ميتوان با استفاده از جراحي غضروفها افزايش قد را ممكن ساخت، ولي به دليل خطر فلج شدن و عفونت مفاصل، اين روش توصيه نميشود.
نظرات