مرضيه خاناحمدي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري ايسنا_منطقه خوزستان_اظهار كرد: امروزه عادت تغذيهاي بسياري افراد و خانوادهها تغيير كرده و همين موضوع موجب بروز سوءتغذيه در دانشآموزان شده است.
وي با اشاره به اهميت توجه به تغذيه دانشآموزان در مدارس، افزود: بوفه مدارس مكاني است كه با تغذيه دانشآموزان بسيار مرتبط است، به همين دليل لازم است در اين مكان مواد غذايي سالم و بهداشتي عرضه شود؛ با برنامهريزيهاي انجام شده، آموزش دانشآموزان، معلمها و خانوادهها در ارتباط با روشهاي تغذيه سالم و بهداشتي در مدارس خوزستان آغاز شده و مواردي مانند اهميت مصرف صبحانه، مصرف ميانوعده سالم و تاثير مصرف مواد غذايي نامناسب و فستفودها به گروههاي هدف ارائه ميشود.
خاناحمدي تصريح كرد: بيشتر خانوادهها تصور ميكنند سوءتغذيه تنها به معني لاغري است، در حالي كه چاقي نيز نوعي سوءتغذيه است؛ بسياري از دانشآموزان از چاقي رنج ميبرند و خانوادههاي اين دانشآموزان بايد به تغذيه فرزندان خود توجه داشته باشند.
كارشناس بهداشت مدارس مركز بهداشت خوزستان با بيان اينكه بوفههاي مدارس تحت نظارت هستند، خاطرنشان كرد: بازديدهايي دورهاي از بوفههاي مدارس استان انجام ميشود و در صورت مشاهده تخلف و عرضه مواد غذايي نامناسب، با متصدي بوفه برخورد خواهد شد؛ پايگاه تغذيه سالم نيز به زودي در همه مدارس خوزستان راهاندازي ميشود.
وي با اشاره به اهميت فرهنگسازي تغذيه مناسب و سالم در رسانهها، ادامه داد: بسياري از خانوادهها در منزل تلوزيون دارند و ساعاتي از روز را به تماشاي برنامههاي آن اختصاص ميدهند، اين در حالي است كه تبليغ مواد غذايي نامناسب و مضر در اين رسانه موجب ميشود تفكر افراد نسبت به اين مواد مثبت شود و در نتيجه مصرف مواد نامناسب و داراي ارزش غذايي كم در جامعه افزايش مييابد.
خاناحمدي با اشاره به كمتحركي دانشآموزان در فضاي مدرسه، گفت: بسياري از مدارس غيرانتفاعي داراي فضايي كوچك هستند، به همين دليل شرايط براي ورزش و تحرك دانشآموزان در برخي از اين مدارس فراهم نيست؛ توجه به ورزش صبحگاهي دانشآموزان، بهويژه در مدارس دخترانه بايد مورد توجه باشد و به زنگ ورزش مدارس نيز بيشتر اهميت داده شود.
نظرات